Marek 05 augustus 2009
Leestijd: < 1 minuten

Zoekopdrachten zijn voor Google een lucratieve business. Uit een slide, uit een presentatie die geheim had moeten blijven, is gebleken dat Google per zoekopdracht 7 dollarcent verdient.


Google verwerkt 40 miljard zoekopdrachten per maand. Uitgaande van de 7 dollarcent per zoekopdracht, leert een korte rekensom dat Google maandelijks 2,8 miljard verdient aan de uitgevoerde zoekopdrachten. Eerder werd al bekend dat een zoekopdracht van Google net zoveel gram CO2 kost als het nu blijkt op te leveren aan dollarcenten.

Ook Microsoft en Yahoo! verdienen aan zoekopdrachten
Google is niet de enige die aan zoekopdrachten verdient. Ook Microsoft en Yahoo! verdienen maandelijks een ‘flinke boterham’ aan de ingevoerde zoekopdrachten. Met respectievelijk 3,9 en 4,3 cent is het echter voor deze bedrijven net iets minder winstgevend. Tel daarbij op dat Google 65% van de markt in handen heeft en Microsoft en Yahoo! samen tot een kleine 30% komen, en het is duidelijk wie nog steeds de touwtjes in zoekmachineland in handen heeft: Google, ’s werelds populairste zoekmachine.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Neem direct contact op

  Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

  Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

  Vul onderstaand formulier in