Niels Bijvoet 16 september 2010 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: 2 minuten

Google en social media, het wordt steeds serieuzer. Voor het eind van dit jaar gaat zoekreus Google een aantal sociale features aan de zoekmachine toevoegen. Dit heeft Eric Schmidt, CEO van Google, woensdag bevestigd. De al eerder aangekondigde en veelbesproken reactie van Google ‘op de populaire netwerksite Facebook‘ komt dus steeds dichterbij.

Zoekmachine Google steeds meer ‘social’

Google gaat ogenschijnlijk steeds verder met de integratie van social media. Google bezit al verschillende platformen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een omvangrijk sociaal platform. Zo heeft het bedrijf met Orkut al een sociaal netwerk dat in diverse landen populair is, waaronder India. Orkut heeft op dit moment zo’n 120 miljoen gebruikers. Daarnaast houden de geruchten aan over andere aankopen en voorbereidende activiteiten van Google, met als uiteindelijk doel een eigen sociaal platform. De naam ‘Google Me’ wordt hiervoor genoemd in het geruchtencircuit. Het is niet met zekerheid bekend of de nu aangekondigde sociale elementen ook onder deze naam gelanceerd gaan worden.

De recente aankoop van ontwikkelaar Slide door Google voedde opnieuw de geruchten dat Google de aanval wil gaan openen op specifiek Facebook.

‘Socialer Google geen Facebook-killer’

“Nee, met deze aangekondigde social features werken we niet aan een Facebook-killer “, aldus Scmidt, maar hij haalde in een toespraak wel uit naar de netwerksite wegens diens gesloten beleid. Informatie van Twitter en Gmail is wel te raadplegen via Facebook, maar de netwerksite houdt de eigen informatie afgesloten voor derden.

Google wil graag beschikken over de contactgegevens van gebruikers van Facebook. Daarmee wil Google het makkelijker maken om informatie die gecreëerd is op andere sociale netwerken, te raadplegen via Google. Naast Facebook wil Schmidt ook informatie van Twitter en fotowebsite Flickr integreren.

‘Youtube moet ook socialer worden’

The Wall Street Journal berichtte via bronnen dat videowebsite Youtube – ook eigendom van Google – in de toekomst ook socialer moet worden. Zo zou worden gewerkt aan een systeem dat notificaties verstuurt wanneer een bepaalde video veel wordt bekeken door vrienden. Eric Schnmidt zelf wilde tijdens zijn toespraak niet in details treden over de ontwikkelingen met betrekking tot Youtube.

‘Online games onderdeel van sociaal platform’

Ook online gaming wordt naar verluidt een groot onderdeel van het nog te lanceren platform. Sinds augustus circuleren geruchten, die in sommige gevallen inmiddels zijn bevestigd, over verschillende aankopen die Google op het gebied van social gaming gedaan heeft.

Bron: o.a. nu.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google voegt sociale elementen toe aan zoekmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/