Google voegt sociale elementen toe aan zoekmachine

Geschatte leestijd: 2 minuten

Google en social media, het wordt steeds serieuzer. Voor het eind van dit jaar gaat zoekreus Google een aantal sociale features aan de zoekmachine toevoegen. Dit heeft Eric Schmidt, CEO van Google, woensdag bevestigd. De al eerder aangekondigde en veelbesproken reactie van Google ‘op de populaire netwerksite Facebook‘ komt dus steeds dichterbij.

Zoekmachine Google steeds meer ‘social’

Google gaat ogenschijnlijk steeds verder met de integratie van social media. Google bezit al verschillende platformen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een omvangrijk sociaal platform. Zo heeft het bedrijf met Orkut al een sociaal netwerk dat in diverse landen populair is, waaronder India. Orkut heeft op dit moment zo’n 120 miljoen gebruikers. Daarnaast houden de geruchten aan over andere aankopen en voorbereidende activiteiten van Google, met als uiteindelijk doel een eigen sociaal platform. De naam ‘Google Me’ wordt hiervoor genoemd in het geruchtencircuit. Het is niet met zekerheid bekend of de nu aangekondigde sociale elementen ook onder deze naam gelanceerd gaan worden.

De recente aankoop van ontwikkelaar Slide door Google voedde opnieuw de geruchten dat Google de aanval wil gaan openen op specifiek Facebook.

‘Socialer Google geen Facebook-killer’

“Nee, met deze aangekondigde social features werken we niet aan een Facebook-killer “, aldus Scmidt, maar hij haalde in een toespraak wel uit naar de netwerksite wegens diens gesloten beleid. Informatie van Twitter en Gmail is wel te raadplegen via Facebook, maar de netwerksite houdt de eigen informatie afgesloten voor derden.

Google wil graag beschikken over de contactgegevens van gebruikers van Facebook. Daarmee wil Google het makkelijker maken om informatie die gecreëerd is op andere sociale netwerken, te raadplegen via Google. Naast Facebook wil Schmidt ook informatie van Twitter en fotowebsite Flickr integreren.

‘Youtube moet ook socialer worden’

The Wall Street Journal berichtte via bronnen dat videowebsite Youtube – ook eigendom van Google – in de toekomst ook socialer moet worden. Zo zou worden gewerkt aan een systeem dat notificaties verstuurt wanneer een bepaalde video veel wordt bekeken door vrienden. Eric Schnmidt zelf wilde tijdens zijn toespraak niet in details treden over de ontwikkelingen met betrekking tot Youtube.

‘Online games onderdeel van sociaal platform’

Ook online gaming wordt naar verluidt een groot onderdeel van het nog te lanceren platform. Sinds augustus circuleren geruchten, die in sommige gevallen inmiddels zijn bevestigd, over verschillende aankopen die Google op het gebied van social gaming gedaan heeft.

Bron: o.a. nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.