Geschatte leestijd: 1 minuten

Google neemt Internetgebruikers bij de hand waar het gaat om potentieel gevaarlijke websites. Google gaat hen beter waarschuwen. Ook voegt de zoekmachine een waarschuwing toe aan de zoekresultaten als websites mogelijk gevaarlijke content zoals shareware bevatten.

Wanneer?
Als men in het zoekveld bijvoorbeeld ‘ beautiful free screensaver’ intypt, wordt een waarschuwing getoond. De waarschuwing ‘deze site kan schade toebrengen aan uw computer’ wordt getoond tussen de titel en de omschrijving.

In augustus 2006 nam Google al maatregelen om men te beschermen tegen spyware en andere kwaadaardige software. Zo toonde ze toen een waarschuwingsvenster zodra er werd geklikt op een schadelijke link.

Minder spam
Google zal de mogelijke schadelijke links niet blokkeren. De grootste zoekgigant wil alleen de internetgebruiker behoeden om gevaarlijke sites te openen. Zo wordt het voor de aanbieders van spam en andere kwaadaardige software een stuk lastiger gemaakt om Internetgebruikers in hun val te laten trappen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.