Martijn van Vreeden 07 januari 2011 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Google heeft recent een wijziging aangebracht in de Google Website Optimizer-tags. De nieuwe tags zullen ervoor zorgen dat pagina’s sneller laden, verbeteren de nauwkeurigheid van gegevens, en elimineren tracking errors wanneer tags niet volledig zijn geladen.

De volgende keer dat je een experiment maakt, kun je gebruik maken van de nieuwe tags, die gebruik maken van het asynchrone JavaScript. Met asynchrone tagging, dat al standaard is voor Google Analytics, kunnen de Google Website Optimizer tracking- en conversiescripts parallel worden uitgevoerd met het laden van een website. Hierdoor zal de website sneller en betrouwbaarder laden.

Hier zijn vijf dingen die je moet weten over de nieuwe tags:

  1. De traditionele (niet-async) tags zullen blijven werken als je ze wilt gebruiken. En er is geen noodzaak om lopende experimenten opnieuw te taggen.
  2. Het controle- en trackingscript zijn samengevoegd. Hierdoor is slechts één code nodig op de pagina.
  3. Async codes kun je direct na de <head>-tag plaatsen op de test- en conversiepagina’s, niet aan  de onderkant van de pagina, zoals de oude tags.
  4. Als je de controlescripts wijzigt (voor cross-domain experimenten, etc.), dan kun je de traditionele urchin-technieken hier nog steeds voor inzetten.
  5. Artikelen in het Help Center zijn bijgewerkt naar de nieuwe tags, maar Google heeft ook nog artikelen met de traditionele tag laten staan, voor het geval hier nog vragen over zijn.
Neem voor vragen over de nieuwe trackingcode van de Google Website Optimizer contact op met een van de conversie-optimalisatie consultants van Traffic Builders.

Bron: Google Website Optimizer Blog

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Website Optimizer lanceert nieuwe code

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.