Google Website Optimizer Summit @ Mountainview USA

Namens Traffic Builders ben ik naar de jaarlijkse Google Summit voor conversie-optimalisatiespecialisten en webanalisten vertrokken. Onderstaand een korte samenvatting van de eerste presentatie van de dag door Dan Siroker.


google_website_optimizer_summit.png

Als webanalist heeft Dan Siroker bijgedragen aan het politieke (online) succesverhaal van Barack Obama tijdens de presidentsverkiezingen.

Ondanks dat hij een minimaal budget had, is het hem gelukt om met behulp van de Google programmas Google Analytics en Google Website Optimizer de campagne voor het Amerikaanse presidentschap van de juiste inzichten te voorzien. Kleine en grote veranderingen aan de Obama-website hebben gezorgd voor enorme toenames in donaties en extra steun van Democraten in de Verenigde Staten.

barack_obama_investiture.jpg

Tests op de website van Barack Obama
Met eenvoudige tests op de call to action (contribute of sign up now!) buttons en de inzet van video versus afbeeldingen werd het aantal inschrijvingen gestuwd vanaf een conversieratio van  8,5% naar 12%.

Een belangrijke stap werd ook gemaakt door het segmenteren van eerste bezoekers ten opzichte van terugkerende bezoekers en bestaande donateurs. Door de propositie aan te passen werden enorme verschillen blootgelegd tussen deze segmenten.

De online campagne heeft uiteindelijk ongeveer 500 miljoen dollar opgeleverd.