Martijn van Vreeden 14 oktober 2009 / Customer Experience Optimization
Leestijd: 2 minuten

Namens Traffic Builders ben ik naar de jaarlijkse Google Summit voor conversie-optimalisatiespecialisten en webanalisten vertrokken. Onderstaand een korte samenvatting van de eerste presentatie van de dag door Dan Siroker.


google_website_optimizer_summit.png

Als webanalist heeft Dan Siroker bijgedragen aan het politieke (online) succesverhaal van Barack Obama tijdens de presidentsverkiezingen.

Ondanks dat hij een minimaal budget had, is het hem gelukt om met behulp van de Google programmas Google Analytics en Google Website Optimizer de campagne voor het Amerikaanse presidentschap van de juiste inzichten te voorzien. Kleine en grote veranderingen aan de Obama-website hebben gezorgd voor enorme toenames in donaties en extra steun van Democraten in de Verenigde Staten.

barack_obama_investiture.jpg

Tests op de website van Barack Obama
Met eenvoudige tests op de call to action (contribute of sign up now!) buttons en de inzet van video versus afbeeldingen werd het aantal inschrijvingen gestuwd vanaf een conversieratio van  8,5% naar 12%.

Een belangrijke stap werd ook gemaakt door het segmenteren van eerste bezoekers ten opzichte van terugkerende bezoekers en bestaande donateurs. Door de propositie aan te passen werden enorme verschillen blootgelegd tussen deze segmenten.

De online campagne heeft uiteindelijk ongeveer 500 miljoen dollar opgeleverd.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google Website Optimizer Summit @ Mountainview USA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/