Google weg uit China?

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Internetbedrijf Google is er inmiddels behoorlijk zeker van dat het zich uit China zal terugtrekken. Ze schatten zelf de kans op ‘99,9%’.

Afgelopen zaterdag berichtte de Financial Times van een ernstige impasse tussen Google en China; besprekingen over de toepassing van censuur op de grootste internetzoekmachine ter wereld zijn vastgelopen. Google wil een ongefilterde zoekmachine aanbieden, de Chinese overheid denkt daar anders over. China heeft Google afgelopen vrijdag gewaarschuwd dat het bedrijf de Chinese wetgeving overtreedt zolang het geen censuur op de zoekmachine toestaat.

Google zou gedetailleerde plannen hebben klaarliggen om zijn zoekmachine in het communistische land te sluiten. Dit zou op korte termijn kunnen gebeuren, maar Google overweegt wat extra tijd te nemen om locale medewerkers bescherming te bieden in verband met mogelijke represailles van de plaatselijke autoriteiten.

In januari 2010 dreigde het internetbedrijf zich ook al terug te trekken uit China. Aanleiding was een poging van hackers om de gmail-accounts van Chinese mensenrechtenactivisten te infiltreren.

Bron: Financial Times/ Nu.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.