Niels Bijvoet 14 maart 2010 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten


Internetbedrijf Google is er inmiddels behoorlijk zeker van dat het zich uit China zal terugtrekken. Ze schatten zelf de kans op ‘99,9%’.

Afgelopen zaterdag berichtte de Financial Times van een ernstige impasse tussen Google en China; besprekingen over de toepassing van censuur op de grootste internetzoekmachine ter wereld zijn vastgelopen. Google wil een ongefilterde zoekmachine aanbieden, de Chinese overheid denkt daar anders over. China heeft Google afgelopen vrijdag gewaarschuwd dat het bedrijf de Chinese wetgeving overtreedt zolang het geen censuur op de zoekmachine toestaat.

Google zou gedetailleerde plannen hebben klaarliggen om zijn zoekmachine in het communistische land te sluiten. Dit zou op korte termijn kunnen gebeuren, maar Google overweegt wat extra tijd te nemen om locale medewerkers bescherming te bieden in verband met mogelijke represailles van de plaatselijke autoriteiten.

In januari 2010 dreigde het internetbedrijf zich ook al terug te trekken uit China. Aanleiding was een poging van hackers om de gmail-accounts van Chinese mensenrechtenactivisten te infiltreren.

Bron: Financial Times/ Nu.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google weg uit China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.