Google wijzigt Adwords Quality Score

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google Nederland kondigt vandaag in haar nieuwsbrief aan dat de Google Adwords Quality Score de komende tijd zal worden verbeterd. Het bericht verscheen al eerder op het Google Adwords Blog. Het wijzigen van de Quality Score heeft grote gevolgen voor Google Adwords adverteerders.

Adwords Quality Score wijzigingen
De belangrijkste wijziging in de Google Adwords Quality Score is wel dat deze voortaan in real-time zal worden berekend. Dit betekent dat de Quality Score van zoekwoorden van een adverteerder pas wordt bepaald aan de hand van de zoekopdracht zoals die door de zoekmachinegebruiker wordt ingegeven. “Zodoende kunnen er meer relevante advertenties van hogere kwaliteit worden getoond die de adverteerder naar alle waarschijnlijkheid betere leads zullen opleveren”, aldus Charlotte Waldeck van Google.

Een andere wijziging is dat zoekwoorden niet langer de status “inactief voor zoeken” kunnen hebben. Vanaf nu zal ieder zoekwoord de kans krijgen vertoond te worden op Google en het Zoeknetwerk. Uiteraard blijft het wel/niet vertonen van een advertentie afhankelijk van A. de Cost per Click (CPC) en B. de Quality Score, waarin onder andere ook de CTR% (doorklikratio) wordt meegenomen.

Minimumbod wordt First Page Bid
Tenslotte wordt ook het minimumbod per zoekwoord vervangen door wat Google noemt het “First Page Bid”. Door deze verandering weten adverteerders direct welk maximum CPC bod gedaan moet worden per keyword om met de advertentie op de eerste zoekresultaatpagina te worden getoond.

Gevolgen voor Google Adwords campagnes
De gevolgen voor lopende en nieuwe Google Adwords campagnes van de Quality Score wijzigingen zijn aanzienlijk, zo is onze verwachting. Met name het berekenen van een real-time Quality Score heeft grote gevolgen Adwords campagnes. Hou het Traffic Builders Blog in de gaten de komende dagen voor meer informatie over de impact van de gewijzigde Google Adwords Quality Score.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.