Home » Zoekmachine Optimalisatie (SEO) » Google wijzigt algoritme om misbruik tegen te gaan

Google wijzigt algoritme om misbruik tegen te gaan

Google heeft het algoritme van zijn zoekmachine (dé overall factor die zodoende ook je PageRank bepaalt) aangepast om te voorkomen dat kwaadwillende bedrijven hoog bovenaan de zoekresultaten komen te staan. Negatieve recensies zullen, zo is de bedoeling, geen positieve invloed meer hebben op de weergave in Google.

De zoekgigant heeft deze maatregel genomen nadat er een artikel was verschenen in de New York Times over een online-opticien, DecorMyEyes.com. Het lukte deze opticien om zijn klanten verkeerd te behandelen en tegelijkertijd ook nog eens hoger op de Google ranglijst te komen. Hoe meer negatieve reacties op het internet verschenen over de online-opticien, hoe beter het ging met de verkopen van het bedrijf. Ieder negatief bericht leverde, kortom, het bedrijf een hogere plaats in de zoekresultaten op.

Aanpassing algoritme Google, maar wat?

Google heeft nu dus z’n algoritme aangepast, zodat dit niet nogmaals kan gebeuren. Wat Google precies heeft aangepast, is niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk om te voorkomen dat mensen het via andere manieren gaan proberen.

Bron: Techzine.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail