Google wijzigt algoritme om misbruik tegen te gaan

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft het algoritme van zijn zoekmachine (dé overall factor die zodoende ook je PageRank bepaalt) aangepast om te voorkomen dat kwaadwillende bedrijven hoog bovenaan de zoekresultaten komen te staan. Negatieve recensies zullen, zo is de bedoeling, geen positieve invloed meer hebben op de weergave in Google.

De zoekgigant heeft deze maatregel genomen nadat er een artikel was verschenen in de New York Times over een online-opticien, DecorMyEyes.com. Het lukte deze opticien om zijn klanten verkeerd te behandelen en tegelijkertijd ook nog eens hoger op de Google ranglijst te komen. Hoe meer negatieve reacties op het internet verschenen over de online-opticien, hoe beter het ging met de verkopen van het bedrijf. Ieder negatief bericht leverde, kortom, het bedrijf een hogere plaats in de zoekresultaten op.

Aanpassing algoritme Google, maar wat?

Google heeft nu dus z’n algoritme aangepast, zodat dit niet nogmaals kan gebeuren. Wat Google precies heeft aangepast, is niet bekend gemaakt. Waarschijnlijk om te voorkomen dat mensen het via andere manieren gaan proberen.

Bron: Techzine.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.