Google, Yahoo! en Microsoft aangeklaagd wegens “sex selection” ads

Google oogstte met Google Streetview al flink wat weerstand, maar samen met Yahoo! en Microsoft is de zoekmachine nu wederom aangeklaagd, ditmaal door het Indiase Hooggerechtshof. Aanleiding zijn zogenaamde "sex selection" ads, advertenties waarin een service wordt aangeboden die mensen de "sex" ofwel het geslacht van hun ongeboren kind kan laten bepalen.

De "sex selection" ads waren al van televisie en radio en uit de krant verbannen, maar de zoekmachines van Google, Yahoo! en Microsoft lieten deze advertenties nog steeds zien. Het Indiase Hooggerechtshof wil de vertoning van de "sex selection" ads via een gerechtelijke procedure verbieden.

"The Preconception and Prenatel Diagnostics Techniques Act", die tegen deze uitbating van "sex selection" strijdt, verbiedt dergelijke vormen van prenatale geslachtskeuze. Door een zekere Doctor Sabu Mathew George was al een petitie tegen Google, Yahoo! en Microsoft opgesteld. Nu gaan juridische stappen worden ondernomen. Voor Google, dat ook met YouTube in juridische problemen kwam, lijkt er geen eind te komen aan de strafrechtelijke conflicten.