Frans van Dolderen 15 augustus 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google oogstte met Google Streetview al flink wat weerstand, maar samen met Yahoo! en Microsoft is de zoekmachine nu wederom aangeklaagd, ditmaal door het Indiase Hooggerechtshof. Aanleiding zijn zogenaamde "sex selection" ads, advertenties waarin een service wordt aangeboden die mensen de "sex" ofwel het geslacht van hun ongeboren kind kan laten bepalen.

De "sex selection" ads waren al van televisie en radio en uit de krant verbannen, maar de zoekmachines van Google, Yahoo! en Microsoft lieten deze advertenties nog steeds zien. Het Indiase Hooggerechtshof wil de vertoning van de "sex selection" ads via een gerechtelijke procedure verbieden.

"The Preconception and Prenatel Diagnostics Techniques Act", die tegen deze uitbating van "sex selection" strijdt, verbiedt dergelijke vormen van prenatale geslachtskeuze. Door een zekere Doctor Sabu Mathew George was al een petitie tegen Google, Yahoo! en Microsoft opgesteld. Nu gaan juridische stappen worden ondernomen. Voor Google, dat ook met YouTube in juridische problemen kwam, lijkt er geen eind te komen aan de strafrechtelijke conflicten.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google, Yahoo! en Microsoft aangeklaagd wegens “sex selection” ads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.