Google.com heeft nu Google Suggest Feature

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google.com heeft na jaren van testen eindelijk de Google Suggest Feature geïmplementeerd. Op de Nederlandse variant van Google is de mogelijkheid nog niet aanwezig, maar binnen afzienbare tijd zal ook hier de feature terugkomen.

Wie op Google.com een zoekterm intikt, krijgt automatisch een uitklap onder het zoekveld met daarin suggesties voor aanverwante termen. Ook voor Nederlandse zoekopdrachten geeft de Google Suggest Feature deze suggesties. De aanverwante termen beginnen wel allemaal met de ingetikte zoekopdracht. Bij het intikken van de term "kamer" wordt bijvoorbeeld onder andere "kamer van koophandel" en "kamera digital", maar niet "babykamer" getoond in de Google Suggest Feature.

De Google Suggest Feature toont naast deze suggesties ook het aantal resultaten van bepaalde termen. De gebruiker weet dus meteen hoeveel pagina's Google toont bij het kiezen van een gesuggereerde zoekterm.

Google Labs is al sinds december 2004 bezig met de ontwikkeling van de Google Suggest Feature. Een soortgelijke functie werd al beschikbaar gesteld voor gebruikers van de Google Toolbar, de Firefox zoekfunctie, Google Maps, Google News, de iPhone, de BlackBerry en YouTube. De weergave op voorhand van het aantal resultaten bij een zoekterm lijkt de enige vernieuwing van de Google Suggest Feature ten opzichte van de voorgaande tools.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Frans van Dolderen
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Frans van Dolderen

Neem contact op met Frans van Dolderen
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.