Frans van Dolderen 16 september 2008 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten

De Google Adwords Quality Score verandert, zo meldde Google enige tijd geleden. In de komende dagen zullen alle accounts van adverteerders in Adwords wijzigingen ondervinden. Op het Google Adwords Blog geeft Google nog wat uitleg over de nieuwe Adwords Quality Score.

Berekening nieuwe Adwords Quality Score
De vernieuwde Adwords Quality Score brengt enige belangrijke veranderingen met zich mee. Bij het berekenen van de Adwords Quality Score neemt Google de geschiedenis van een account mee. De CTR zal dus nog steeds effect hebben op de berekening van de Adwords Quality Score, net als de landingspagina’s. De landingspagina’s zullen minder vaak worden geëvalueerd, terwijl de overall Adwords Quality Score nu bij elke zoekopdracht door Google opnieuw wordt berekend.

‘Inactive for Search’ vervalt bij de nieuwe Adwords Quality Score
Met de nieuwe Adwords Quality Score zorgt Google ervoor dat de ‘Inactive for Search’-status vervalt. Door het actief maken van alle zoekwoorden, kan het namelijk gebeuren dat in het verleden uitgeschakelde keywords onder sommige omstandigheden of voor sommige zoekopdrachten wel werken. Door de lage Adwords Quality Score van deze keywords zal echter ook in de toekomst de traffic voor deze keywords waarschijnlijk laag zijn.

Nieuwe Adwords Quality Score werkt met First Page Bid
Met de nieuwe Adwords Quality Score wordt de Minimum Bid in Adwords veranderd in First Page Bid. Er wordt een bedrag bepaald door Google voor adverteerders om op de eerste pagina in de zoekresultaten te komen. Voor markten waarin weinig concurrentie van adverteerders is, zal deze vernieuwing van de Adwords Quality Score weinig veranderen. In markten met hoge concurrentie van adverteerders kan de First Page Bid wel hoger uitvallen, omdat het moeilijker wordt om op de eerste pagina getoond te worden. Lager bieden is natuurlijk altijd mogelijk om op onderliggende pagina’s in Google getoond te blijven worden. Het is echter niet voor elke adverteerder te zeggen wat deze vernieuwing van de Adwords Quality Score voor effect op de biedingen zal hebben.

Binnenkort zullen de wijzigingen doorgevoerd worden, en zal in de praktijk blijken wat de gevolgen zijn van de nieuwe Google Adwords Quality Score.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Google’s nieuwe Adwords Quality Score gaat binnenkort live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.