Googlezon de indexocraat van de toekomst

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Onlangs lanceerde het Museum of Media History uit de VS een streaming video waarin het recente verleden van Google uit de doeken wordt gedaan. Hoewel dit een leuke afsluiter voor het jaar is, valt de video op door de visie die uiteen wordt gezet over de toekomst van Google.

Het Museum of Media History beschrijft in een 8 minuten durende video de opkomst van Google Grid, een perosnalized remote desktop waarop gebruikers hun complete besturingssysteem, applicaties en documenten van de personal computer kwijt kunnen en al dan niet publiekelijk beschikbaar kunnen stellen.

Daarnaast wordt het ontstaan van Googlezon voorspelt: een fusie tussen de giganten Google en online bookstore Amazon, die gezamenlijk de grootste database van intenties en koopgedrag van concumenten zullen beheren. Google zit nu al op een database van miljarden zoekopdrachten per jaar, waaruit telkens een behoefte, wens, frustratie of interesse van u als consument blijkt. Gecombineerd met de klantgegevens van Amazon ontstaat hierdoor een walhalla voor elke marketeer.

De meest opzienbarende voorspelling is echter wel de lancering van Google EPIC: Evolving Personalized Information Construct. EPIC is een omgeving die dynamisch en zelflerend personaliseerde nieuwsberichten samenstelt op basis van door Google geïndexeerde webpagina ´s en andere bronnen. Nieuws zal dynamisch worden samengesteld uit meerdere bronnen, vrijwel uitsluitend nog electronisch worden geconsumeerd en via veel meer bronnen worden verspreid zijn dan bijv. Het Financieel Dagblad, Het Algemeen Dagblad en wat dies meer zij alleen.

Een absolute aanrader van 8 minuten voor iedereen die geinteresseerd is in de toekomst van Search, News en Media, kortom: de nieuwe Indexocratie: http://cyberfam.pucrs.br/epic/index.htm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.