Home » Traffic Builders nieuws » Googlezon de indexocraat van de toekomst

Googlezon de indexocraat van de toekomst

Onlangs lanceerde het Museum of Media History uit de VS een streaming video waarin het recente verleden van Google uit de doeken wordt gedaan. Hoewel dit een leuke afsluiter voor het jaar is, valt de video op door de visie die uiteen wordt gezet over de toekomst van Google.

Het Museum of Media History beschrijft in een 8 minuten durende video de opkomst van Google Grid, een perosnalized remote desktop waarop gebruikers hun complete besturingssysteem, applicaties en documenten van de personal computer kwijt kunnen en al dan niet publiekelijk beschikbaar kunnen stellen.

Daarnaast wordt het ontstaan van Googlezon voorspelt: een fusie tussen de giganten Google en online bookstore Amazon, die gezamenlijk de grootste database van intenties en koopgedrag van concumenten zullen beheren. Google zit nu al op een database van miljarden zoekopdrachten per jaar, waaruit telkens een behoefte, wens, frustratie of interesse van u als consument blijkt. Gecombineerd met de klantgegevens van Amazon ontstaat hierdoor een walhalla voor elke marketeer.

De meest opzienbarende voorspelling is echter wel de lancering van Google EPIC: Evolving Personalized Information Construct. EPIC is een omgeving die dynamisch en zelflerend personaliseerde nieuwsberichten samenstelt op basis van door Google geïndexeerde webpagina ´s en andere bronnen. Nieuws zal dynamisch worden samengesteld uit meerdere bronnen, vrijwel uitsluitend nog electronisch worden geconsumeerd en via veel meer bronnen worden verspreid zijn dan bijv. Het Financieel Dagblad, Het Algemeen Dagblad en wat dies meer zij alleen.

Een absolute aanrader van 8 minuten voor iedereen die geinteresseerd is in de toekomst van Search, News en Media, kortom: de nieuwe Indexocratie: http://cyberfam.pucrs.br/epic/index.htm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nauw betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail