Wolter Tjeenk Willink 27 december 2005 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten
Onlangs lanceerde het Museum of Media History uit de VS een streaming video waarin het recente verleden van Google uit de doeken wordt gedaan. Hoewel dit een leuke afsluiter voor het jaar is, valt de video op door de visie die uiteen wordt gezet over de toekomst van Google.

Het Museum of Media History beschrijft in een 8 minuten durende video de opkomst van Google Grid, een perosnalized remote desktop waarop gebruikers hun complete besturingssysteem, applicaties en documenten van de personal computer kwijt kunnen en al dan niet publiekelijk beschikbaar kunnen stellen.

Daarnaast wordt het ontstaan van Googlezon voorspelt: een fusie tussen de giganten Google en online bookstore Amazon, die gezamenlijk de grootste database van intenties en koopgedrag van concumenten zullen beheren. Google zit nu al op een database van miljarden zoekopdrachten per jaar, waaruit telkens een behoefte, wens, frustratie of interesse van u als consument blijkt. Gecombineerd met de klantgegevens van Amazon ontstaat hierdoor een walhalla voor elke marketeer.

De meest opzienbarende voorspelling is echter wel de lancering van Google EPIC: Evolving Personalized Information Construct. EPIC is een omgeving die dynamisch en zelflerend personaliseerde nieuwsberichten samenstelt op basis van door Google geïndexeerde webpagina ´s en andere bronnen. Nieuws zal dynamisch worden samengesteld uit meerdere bronnen, vrijwel uitsluitend nog electronisch worden geconsumeerd en via veel meer bronnen worden verspreid zijn dan bijv. Het Financieel Dagblad, Het Algemeen Dagblad en wat dies meer zij alleen.

Een absolute aanrader van 8 minuten voor iedereen die geinteresseerd is in de toekomst van Search, News en Media, kortom: de nieuwe Indexocratie: http://cyberfam.pucrs.br/epic/index.htm.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Googlezon de indexocraat van de toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.