Groeispurt Google Plus: 40 miljoen leden

Profielensite Google Plus heeft een groeispurt ingezet. Vier maanden geleden nog maar lanceerde Google hun eigen alternatief voor Facebook. Inmiddels heeft Google+ veertig miljoen gebruikers. Dit is nog maar het begin, aldus Google-topman Larry Page bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

‘Doel: Google-ervaring veranderen’

Page gaf tijdens een telefoongesprek met financieel analisten een eerste beeld van de ontwikkeling van Google+. Het is nog enorm vroeg dag voor Google Plus omdat onze doelen veel groter dan alleen het toevoegen van features aan de dienst zelf. Onze ultieme ambitie is om de hele Google-ervaring te veranderen. Dat betekent dat we identiteit en sharing in al onze producten gaan bakken.

In het afgelopen kwartaal hebben we het Plusgedeelte van Google+ op de markt gebracht. Nu gaan we aan het Google-gedeelte daarvan werken. Dat betekent een nieuw visueel design dat mooi is en consistent met Search, News, Maps en Translate.

Intern enthousiasme over Google Plus

De initiële twijfel over de profielensite is bij de top van Google omgeslagen in enthousiame. Het gebruikersbestand groeit boven verwachting. Leden van de site hebben ondertussen 3,4 miljard fotos geupload naar het systeem. Die zijn slechts gedeeltelijk zichtbaar voor het brede publiek. Een significant deel van de activiteiten vindt namelijk plaats binnen de beslotenheid van de privé kringen (Circles).

Relevantie van sociale annotaties

De +-functie wordt momenteel ook proefsgewijs uitgerold naar de commerciële tak van Google, naar de divisie Ads. Susan Wojciki, schoonzus van de andere Googleoprichter Sergey Brin, is verantwoordelijk voor die tak.

Over Plus zegt zij: Het momentum van Plus begint ook van toepassing te worden op onze reclameproducten. Internetters kunnen nu de +1-knop drukken voor displayuitingen uit het Display Network. En we hebben +1-knoppen naar reclame bij de zoekresultaten staan. De eerste data tonen aan dat zoekresultaten en reclames die sociaal zijn geannoteerd relevanter zijn voor onze gebruikers.

Facebook: 800 miljoen gebruikers

Hoewel veertig miljoen een aansprekende hoeveelheid leden is voor een beginnende profielensite valt het getal in het niets bij dat van Facebook. Facebook maakte onlangs bekend dat het nu meer dan 800 miljoen geregistreerde gebruikers heeft.

Google Plus voor bedrijven: onduidelijkheid

Google Plus is vooralsnog alleen door individuen te gebruiken. Bedrijven kunnen zich er niet voor aanmelden. Als bedrijven dat wel doen, wordt hun account verwijderd. Over Google+ voor bedrijven kreeg de leiding van het technologiebedrijf geen vragen van de financieel analisten. Page en zijn collegas hielden derhalve de lippen stijf op elkaar over dit toch veelbevraagde onderwerp.

Bron: emerce.nl