Halal search met zoekmachine Imhalal.com

De zoekmachines hebben er een nieuwe concurrent bij, en niet zomaar een. Zoekmachine Imhalal.com biedt een geheel nieuw concept, speciaal voor moslims: Halal search.

Update: In late 2011 I’mHalal had to close its search service due to lack of funds.

Elke nieuwe zoekmachine probeert op een geheel eigen manier marktaandeel af te pakken van populairste zoekmachine Google. Bing probeerde het met een nieuwe manier van zoeken, Cuil met een spannende lay-out en Yahoo! vernieuwde de homepage onlangs. Imhalal.com haakt in op de trend die ook Albert Heijn al ontdekte: de behoefte aan Halal producten en diensten in het Westen. De zoekmachines moeten volgens de makers nodig meedoen aan deze trend, dus is er nu ook Halal search.

Wat houdt Halal search in?
Halal search betekent dat de zoekresultaten moslimvriendelijk zijn. Google bevat gewoon porno en andere zoekmachines doen hier net zo min moeilijk over, maar dat is niet het enige. Ook andere zoekopdrachten kunnen Haram (het tegenovergestelde van Halal) zijn.

Wat er volgens Halal search zoekmachine Imhalal.com allemaal onder Haram valt, is onduidelijk. In ieder geval zijn seks, alcohol en Geert Wilders niet direct toegankelijk via Halal search. Met een klik op de link onder het waarschuwende verhaaltje worden de Haram zoekresultaten, zelfs al gaat het om seks of naakte vrouwen, echter alsnog zichtbaar, mocht de gebruiker behoefte hebben aan Haram zoekresultaten.

De Halal search zoekmachine is een initiatief van de Nederlandse AZS Mediagroep. De zoekmachine krijgt internationale aandacht en de ambitie is uitgesproken om wereldwijd in moslimhuishoudens de startpagina te worden. Zie ook de video hieronder over Halal search op Imhalal.com.