Halal search met zoekmachine Imhalal.com

Geschatte leestijd: 2 minuten

De zoekmachines hebben er een nieuwe concurrent bij, en niet zomaar een. Zoekmachine Imhalal.com biedt een geheel nieuw concept, speciaal voor moslims: Halal search.


Elke nieuwe zoekmachine probeert op een geheel eigen manier marktaandeel af te pakken van populairste zoekmachine Google. Bing probeerde het met een nieuwe manier van zoeken, Cuil met een spannende lay-out en Yahoo! vernieuwde de homepage onlangs. Imhalal.com haakt in op de trend die ook Albert Heijn al ontdekte: de behoefte aan Halal producten en diensten in het Westen. De zoekmachines moeten volgens de makers nodig meedoen aan deze trend, dus is er nu ook Halal search.

Wat houdt Halal search in?
Halal search betekent dat de zoekresultaten moslimvriendelijk zijn. Google bevat gewoon porno en andere zoekmachines doen hier net zo min moeilijk over, maar dat is niet het enige. Ook andere zoekopdrachten kunnen Haram (het tegenovergestelde van Halal) zijn. Zie hieronder bijvoorbeeld een zoekopdracht die moeilijk verteerbaar is voor Halal search: Geert Wilders.

halal_search.jpg

Wat er volgens Halal search zoekmachine Imhalal.com allemaal onder Haram valt, is onduidelijk. In ieder geval zijn seks, alcohol en Geert Wilders niet direct toegankelijk via Halal search. Met een klik op de link onder het waarschuwende verhaaltje worden de Haram zoekresultaten, zelfs al gaat het om seks of naakte vrouwen, echter alsnog zichtbaar, mocht de gebruiker behoefte hebben aan Haram zoekresultaten.

De Halal search zoekmachine is een initiatief van de Nederlandse AZS Mediagroep. De zoekmachine krijgt internationale aandacht en de ambitie is uitgesproken om wereldwijd in moslimhuishoudens de startpagina te worden. Zie ook de video hieronder over Halal search op Imhalal.com.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.