Hardnekkig gerucht: overname van Digg door Google

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Een hardnekkig gerucht over een overname van Digg door Google doet zich de ronde. Nadat Digg maandenlang te koop heeft gestaan en de vraag was of Google of Microsoft zou toehappen, lijkt Google nu de stap te zetten. Digg wisselt voor twee miljoen dollar van eigenaar.

Na het aanbieden van de mogelijkheid voor bezoekers om in Google zoekresultaten te beoordelen lijkt Google hiermee het gat tussen zoekmachinemarketing en social media wederom iets kleiner te maken. Interessanter is echter de vraag waarom Google Digg wil overnemen.

Digg, dat van een nieuwssite naar een soort "recommendation engine" (aanraadmachine) is gegaan, is zeker niet de populairste website in zijn genre. Het heeft lang niet dezelfde status in zijn branche als YouTube onder de videosites heeft en had ten tijde van de aankoop door Google in 2006. Bovendien zou Google over de middelen moeten beschikken om zelf een dergelijk systeem te ontwikkelen. Hoogstwaarschijnlijk zal Google het één en ander verduidelijken tegen de tijd dat de overname van Digg rond is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.