Wolter Tjeenk Willink 23 juli 2008 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Een hardnekkig gerucht over een overname van Digg door Google doet zich de ronde. Nadat Digg maandenlang te koop heeft gestaan en de vraag was of Google of Microsoft zou toehappen, lijkt Google nu de stap te zetten. Digg wisselt voor twee miljoen dollar van eigenaar.

Na het aanbieden van de mogelijkheid voor bezoekers om in Google zoekresultaten te beoordelen lijkt Google hiermee het gat tussen zoekmachinemarketing en social media wederom iets kleiner te maken. Interessanter is echter de vraag waarom Google Digg wil overnemen.

Digg, dat van een nieuwssite naar een soort "recommendation engine" (aanraadmachine) is gegaan, is zeker niet de populairste website in zijn genre. Het heeft lang niet dezelfde status in zijn branche als YouTube onder de videosites heeft en had ten tijde van de aankoop door Google in 2006. Bovendien zou Google over de middelen moeten beschikken om zelf een dergelijk systeem te ontwikkelen. Hoogstwaarschijnlijk zal Google het één en ander verduidelijken tegen de tijd dat de overname van Digg rond is.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Hardnekkig gerucht: overname van Digg door Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.