Wolter Tjeenk Willink 06 februari 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: 2 minuten

Zoekmachines beïnvloeden de koppen van nieuwsberichten, zo lijkt het. Copywriters houden rekening met het feit dat keyword-rijke nieuwskoppen later ook via SEO (Search Engine Optimization) bezoekers kan aantrekken.

Keywords in de titel
Stel men beschrijft een artikel van The Wall Street Journal Online met als titel “green beans comes marching home”. Dit artikel gaat over de Green Beans Coffee Co. die koffie aan uitgezonden soldaten levert. Als je dit bericht wil zoeken, zoek je via de volgende keywords: “green beans”, “coffee”, “U.S. military”, “soldiers” of “bases”. Maar geen enkele combinatie brengt het juiste resultaat, het betreffende artikel op. Wat men misschien wel te zien krijgt zijn een paar weblogs die over dat artikel schrijven, omdat deze wel de juiste keywords in hun titel hebben staan.

Meer bezoekers
Het is bewezen dat men beter kan zorgen dat de keywords van een artikel in de kop staan. Diverse internationale redacteuren bevestigen dat ze “web hedd’s” gebruiken: titels waarin men rekening houdt men wat de meest populaire keywords zijn met betrekking tot het artikel. Dit zien zij ook terug in het aantal bezoekers dat via de zoekmachines op de site terechtkomt.

Dat ironische en grappige koppen niet meer kunnen worden gebruikt is gedeeltelijk waar. Men kan bijvoorbeeld geen kop als “De bedrieger bedrogen” meer gebruiken. Hier wordt je als zoekmachine of bezoeker niets wijzer van, maar er kan wel met wat creativiteit een mooie kop worden gevormd. In de meeste gevallen gaat het artikel maar over 1 à 2 keywords, de rest kan dan vrij ingevuld worden.

Zoekmachinemarketing en persberichten: een tip
Ook nationale redacteuren zijn inmiddels bekend met dit fenomeen. Belangrijk punt waar men op moet letten is dat men het onderwerp van het artikel goed in de titel laat terugkomen. Bekijk ook goed waar het artikel over gaat en op welke combinatie van woorden het gevonden zou moet worden. Kort samengevat: maak korte koppen waaraan men direct kan zien waar het artikel over gaat en houd de volgende 3 kernwoorden aan: relevant, onderscheidend en prikkelend.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Hoe zoekmachines nieuwskoppen beïnvloeden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/