Huis en Hypotheek lanceert vernieuwde website

Almere/Amsterdam, Huis & Hypotheek, één van de grootste organisaties van hypotheekadviseurs in Nederland, heeft 15 februari haar vernieuwde website gelanceerd. De belangrijkste kenmerken van huis-hypotheek.nl zijn de compleet zoekmachinevriendelijk structuur en het vernieuwde ontwerp van de website. Zoekmachinemarketingbureau Traffic Builders B.V. en webontwikkelaar Vivens Nederland B.V. zijn verantwoordelijk voor de nieuwe, actiegerichte website.


Zoekmachinevriendelijk

Huis & Hypotheek is een hypotheekaanbieder die internet als marketingkanaal onmisbaar acht in haar marketingstrategie. De website huis-hypotheek.nl is daarom optimaal aangepast aan de grote informatiebehoefte van de moderne consument. Robbert Prins, Marketing Manager bij Huis & Hypotheek Nederland: “Internet wordt door de consument als de belangrijkste bron van informatie gezien. Men wil rentetarieven vergelijken, een maximale hypotheekberekening uitvoeren en uiteraard uitstekend hypotheekadvies. In deze en vele andere behoeften voorziet de nieuwe website”.

Bij de ontwikkeling van de nieuwe website van Huis & Hypotheek is al vanaf de designfase rekening gehouden met de vindbaarheid in de zoekmachines op belangrijke trefwoorden. “Zoekmachines vormen immers voor vele consumenten het startpunt van elke zoektocht naar informatie”, aldus Wolter Tjeenk Willink, directeur van zoekmachinemarketingbureau Traffic Builders B.V.. “De financiële markt is één van de meest concurrentie-intensieve markten waar het de strijd om top posities in de zoekmachines betreft. Door een zoekmachinemarketingbureau tijdig in het ontwikkelproces te betrekken, kan bij de ontwikkeling van de structuur en het ontwerp van de website rekening worden gehouden met een optimale vindbaarheid in de steeds belangrijker wordende zoekmachines.

Actiegericht
Een opvallend verschil met de oude website is de actiegerichtheid. Zo wordt bezoekers van de nieuwe website op velerlei manieren de mogelijkheid geboden persoonlijk hypotheekadvies in te winnen. Voorbeelden zijn een hypotheekoversluittest, de hypotheekvormentest en uiteraard de maximale hypotheekberekening, die allen online uit te voeren zijn. Wil men echt advies op maat zonder direct een afspraak met een hypotheekadviseur te maken biedt de Live Chat functie op de website uitkomst. De chat functie, die Huis & Hypotheek als eerste financieel dienstverlener in Nederland aanbood, is al sinds 2004 een groot succes. Van de nieuwe interactiemogelijkheden verwacht Huis & Hypotheek dan ook veel.

De oude website van Huis & Hypotheek gaf de bezoeker weinig redenen om terug te komen. Ook werden bezoekers niet gestuurd in hun klikgedrag, hetgeen resulteerde in tegenvallende conversies. Traffic Builders ontwikkelde een contentplan dat naadloos aansluit op de behoeften van de doelgroep en bezoekers stimuleert actie te ondernemen en een contactmoment tot stand te brengen.