Hyves het populairste sociale netwerk

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Sociale netwerken blijven groeien in populariteit. In de afgelopen 2 jaar groeide het aantal Nederlandse gebruikers van social media met ruim 75 procent. Dit jaar is 70 procent van onze bevolking te vinden op sociale netwerken. Ons eigen Nederlandse Hyves is onder onze landgenoten bij uitstek het favoriete sociale netwerk.


Uit een onderzoek naar sociale netwerken van Ruigrok NetPanel in samenwerking met The Next Web Conference blijkt dat onder de Nederlanders Hyves verreweg het populairste sociale netwerk is. Bovendien blijkt het percentage dat actief deelneemt aan het netwerk veel groter bij privénetwerken dan bij de zakelijke social media. Waar hooguit 20 procent actief online netwerkt op zakelijke netwerken, is in de privésfeer zo’n 45 procent actief op sociale netwerken. Marketeers die sociale netwerken in Nederland willen gebruiken voor hun social advertising campagne, doen er dus goed aan om Hyves onder de loep te nemen.

De social media die voor marketinginspanningen het interessantst worden, zijn Twitter, LinkedIN, Hyves en Facebook. Op deze sociale netwerken groeit het aantal en de activiteit van Nederlandse gebruikers het meest. Later deze week zal The Next Web Conference het volledige onderzoek over gedrag op en gebruik van sociale netwerken publiceren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Marek
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Marek

Neem contact op met Marek
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.