Hyves het populairste sociale netwerk

Sociale netwerken blijven groeien in populariteit. In de afgelopen 2 jaar groeide het aantal Nederlandse gebruikers van social media met ruim 75 procent. Dit jaar is 70 procent van onze bevolking te vinden op sociale netwerken. Ons eigen Nederlandse Hyves is onder onze landgenoten bij uitstek het favoriete sociale netwerk.

Uit een onderzoek naar sociale netwerken van Ruigrok NetPanel in samenwerking met The Next Web Conference blijkt dat onder de Nederlanders Hyves verreweg het populairste sociale netwerk is. Bovendien blijkt het percentage dat actief deelneemt aan het netwerk veel groter bij privénetwerken dan bij de zakelijke social media. Waar hooguit 20 procent actief online netwerkt op zakelijke netwerken, is in de privésfeer zo’n 45 procent actief op sociale netwerken. Marketeers die sociale netwerken in Nederland willen gebruiken voor hun social media advertising campagne, doen er dus goed aan om Hyves onder de loep te nemen.

De social media die voor marketinginspanningen het interessantst worden, zijn Twitter, LinkedIN, Hyves en Facebook. Op deze sociale netwerken groeit het aantal en de activiteit van Nederlandse gebruikers het meest. Later deze week zal The Next Web Conference het volledige onderzoek over gedrag op en gebruik van sociale netwerken publiceren.