IAB schorst Checkit

Geschatte leestijd: 1 minuten
Nadat Google eerder een aantal tijdelijke penalties uitdeelde aan klanten van zoekmachine marketing bureau Checkit, luidde het IAB deze week haar vonnis: een schorsing van 6 maanden. Alhoewel de gebruikte technieken tijdens het ondertekenen van de IAB gedragscode alom bekend waren, concludeerd het IAB nu het volgende: “Na grondig onderzoek heeft het IAB-bestuur geconstateerd dat Checkit bij zoekmachine optimalisatieproces gebruik heeft gemaakt van techniek(en) welke niet in overeenstemming zijn met de zoekmachine gedragcodes van IAB Nederland, die door IAB Nederland en zijn leden zijn opgesteld.”
Paul Aelen van Checkit is teleurgesteld en denkt dat het IAB vooral een politiek signaal heeft willen afgeven. Volgens het IAB is Checkit niet het enige geschorste IAB-lid. Naar alle waarschijnlijkheid heeft ook Tribal de brief van het IAB in ontvangst mogen nemen.
Bron: Emerce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement