IAB Taskforce Search heeft nieuwe voorzitter

De IAB Taskforce Search heeft onlangs een nieuw bestuur gekregen. Aan het hoofd van de IAB Taskforce Search staat nu Wolter Tjeenk Willink, oprichter van Traffic Builders. Tjeenk Willink neemt het voorzitterschap van de IAB Taskforce Search over van Gert-Jan Munneke.


Taskforce Search van het IAB
Het IAB (Interactive Advertising Bureau) Nederland is een organisatie die bestaat uit vertegenwoordigers van ongeveer 20 organisaties. Taskforce Search is het onderdeel van het IAB dat zich richt op zoekmachinemarketing. Zo verstrekt de Taskforce Search de richtlijnen die de verschillende zoekmachines hanteren ten aanzien van bijvoorbeeld zoekmachine-optimalisatie. Ook worden de risico’s bij overtreding van de richtlijnen inzichtelijk gemaakt door de IAB Taskforce Search.

Andere nieuwe namen binnen het bestuur van de IAB Taskforce Search zijn Lisa Dijkstra (Traffic4U, vicevoorzitter), Joost de Valk (OrangeValley, events), Eduard Blacquiere (Outrider, research & development) en Roy Huiskes (OnetoMarket, research & development). Samen met dit nieuwe bestuur neemt Wolter Tjeenk Willink de taak op zich om de markt voor zoekmachinemarketing verder te professionaliseren.

Taskforce Search lanceert Request for Proposal voor zoekmachinemarketing
De Taskforce Search van het IAB heeft, voortvloeiend uit de doelstelling om de zoekmachinemarkt verder te professionaliseren, een Request for Proposal opgesteld voor zoekmachinemarketing. Met deze Request for Proposal kunnen bedrijven zelf effectief aan de slag met zoekmachinemarketing. Geïnteresseerden kunnen de Request for Proposal voor zoekmachinemarketing gratis downloaden.

Bekendmaking plannen Taskforce Search tijdens SES Amsterdam
De IAB Taskforce Search zal tijdens het event Search Engine Strategies Amsterdam de plannen voor de komende periode presenteren. Search Engine Strategies Amsterdam vindt plaats op 16 en 17 maart 2009. Daar zal Wolter Tjeenk Willink als gastspreker optreden namens de IAB Taskforce Search.