IndexTools verder als Yahoo! Web Analytics

IndexTools zal vanaf vandaag Yahoo! Web Analytics gaan heten. De naamsverandering van IndexTools naar Yahoo! Web Analytics heeft geen effect op de bestaande analytics-accounts van klanten en partners van IndexTools.

IndexTools voert de verandering aan het eind van de ochtend door. Voorlopig zullen klanten van IndexTools er weinig van merken. De IndexTools website zal automatisch doorlinken naar de nieuwe Yahoo! Web Analytics website. Links voor klanten en partners om in te loggen worden rechtsboven in de homepage van Yahoo! Web Analytics getoond. Klanten en partners die de oude website van IndexTools in hun favorieten hadden gezet, hoeven deze voorlopig nog niet te updaten naar de pagina van Yahoo! Web Analytics.

IndexTools: “Puur een naamswijziging”
Dat Yahoo! met een web analytics oplossing zou komen, was al enige tijd duidelijk. De overname van IndexTools door Yahoo! bracht het bedrijf de kennis voor de ontwikkeling van web analytics oplossingen. Nu blijkt er (vooralsnog) geen nieuwe service van Yahoo! te komen, maar slechts een naamswijziging van de service van IndexTools. Ingrijpend is deze oplossing dus niet. Klanten van IndexTools hoeven voorlopig alleen te wennen aan de nieuwe naam Yahoo! Web Analytics.