Internet marketing topprioriteit voor marketeers in 2007

Uit onderzoek van Alerian is gebleken dat in 2007 de topprioriteit voor marketeers bij de online marketingactiviteiten liggen. Van de 500 respondenten gaat 85 procent meer spenderen aan online direct marketing ten opzichte van 2006.

E-mailmarketing
Vooral op het gebied van E-mailmarketing word verwacht dat de budgetten hiervoor gaan toenemen. Meer dan 80 procent van de ondervraagden bevestigde dit.
Een derde van de respondenten is van plan de e-mailcampagne te integreren met andere kanalen. Enkel 18 procent ziet hiervan af, zij willen hun e-mailmarketingprogramma’s niet combineren. Slechts 29 procent van de marketeers analyseren hun e-mailcampagnes uitvoerig. Een basisanalyse komt veel vaker voor, 70 procent geeft namelijk aan een basisanalyse te maken. In sommige gevallen wordt er helemaal geen analyse gemaakt. Middelgrote campagnes worden uitbesteed.

Optimalisatie landingspagina's
Van de marketeers denkt 45 procent meer aan de optimalisatie van landingspagina’s voor zoekmachinemarketing campagnes uit te zullen geven. Ook hier is ruim de helft van de ondervraagde marketeers van plan meer uit te geven aan offline direct marketing (DM). Op het zelfde moment verschuift 94 procent van de respondenten, die minder geld aan offline DM verwachten uit te geven, hun budget richting online DM.