Internet marketing topprioriteit voor marketeers in 2007

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Uit onderzoek van Alerian is gebleken dat in 2007 de topprioriteit voor marketeers bij de online marketingactiviteiten liggen. Van de 500 respondenten gaat 85 procent meer spenderen aan online direct marketing ten opzichte van 2006.

E-mailmarketing
Vooral op het gebied van E-mailmarketing word verwacht dat de budgetten hiervoor gaan toenemen. Meer dan 80 procent van de ondervraagden bevestigde dit.
Een derde van de respondenten is van plan de e-mailcampagne te integreren met andere kanalen. Enkel 18 procent ziet hiervan af, zij willen hun e-mailmarketingprogramma’s niet combineren. Slechts 29 procent van de marketeers analyseren hun e-mailcampagnes uitvoerig. Een basisanalyse komt veel vaker voor, 70 procent geeft namelijk aan een basisanalyse te maken. In sommige gevallen wordt er helemaal geen analyse gemaakt. Middelgrote campagnes worden uitbesteed.

Optimalisatie landingspagina's
Van de marketeers denkt 45 procent meer aan de optimalisatie van landingspagina’s voor zoekmachinemarketing campagnes uit te zullen geven. Ook hier is ruim de helft van de ondervraagde marketeers van plan meer uit te geven aan offline direct marketing (DM). Op het zelfde moment verschuift 94 procent van de respondenten, die minder geld aan offline DM verwachten uit te geven, hun budget richting online DM.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.