Internet marketing topprioriteit voor marketeers in 2007

Geschatte leestijd: 1 minuten

Uit onderzoek van Alerian is gebleken dat in 2007 de topprioriteit voor marketeers bij de online marketingactiviteiten liggen. Van de 500 respondenten gaat 85 procent meer spenderen aan online direct marketing ten opzichte van 2006.

E-mailmarketing
Vooral op het gebied van E-mailmarketing word verwacht dat de budgetten hiervoor gaan toenemen. Meer dan 80 procent van de ondervraagden bevestigde dit.
Een derde van de respondenten is van plan de e-mailcampagne te integreren met andere kanalen. Enkel 18 procent ziet hiervan af, zij willen hun e-mailmarketingprogramma’s niet combineren. Slechts 29 procent van de marketeers analyseren hun e-mailcampagnes uitvoerig. Een basisanalyse komt veel vaker voor, 70 procent geeft namelijk aan een basisanalyse te maken. In sommige gevallen wordt er helemaal geen analyse gemaakt. Middelgrote campagnes worden uitbesteed.

Optimalisatie landingspagina's
Van de marketeers denkt 45 procent meer aan de optimalisatie van landingspagina’s voor zoekmachinemarketing campagnes uit te zullen geven. Ook hier is ruim de helft van de ondervraagde marketeers van plan meer uit te geven aan offline direct marketing (DM). Op het zelfde moment verschuift 94 procent van de respondenten, die minder geld aan offline DM verwachten uit te geven, hun budget richting online DM.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement