Frans van Dolderen 21 augustus 2008 / Digital Marketing Strategie
Leestijd: < 1 minuten

Internet is mateloos populair: bijna iedere Nederlander is tegenwoordig online te vinden. Nederlanders onder de 35 jaar brengen meer tijd op het internet door dan achter de televisie. Toch is de tijdbesteding aan televisie ook toegenomen onder de Nederlanders. Gemiddeld keken Nederlanders in 2007 per week een uur meer naar de televisie dan een jaar eerder. Dit publiceert Forrester in het onderzoek The Impact Of The Internet On Dutch Consumers' Behavior.

Naast internet en televisie nam ook de gemiddelde tijdsbesteding per Nederlander voor andere media toe, al tonen vooral internet en televisie een significante stijging van ruim een uur per week. Bijna 84 procent van de Nederlanders gebruikte in 2007 het internet voor werkgerelateerde zaken of privéaangelegenheden. Dit is een toename van 16 procent in een jaar tijd, waardoor Nederland nu samen met enkele Scandinavische landen voorop loopt in Europa als het gaat om het gebruik van nieuwe media.

Televisie wint het overigens alleen van internet als gekeken wordt naar de totale bevolking. Jongeren tot 35 jaar zijn liever online: 16 uur per week wordt besteed aan het internet, tegenover 12 uur voor de televisie. Opvallend is verder, dat 92 procent van de Nederlanders van 35 tot 44 jaar online is en het percentage internetgebruikers pas bij Nederlanders vanaf 65 jaar onder de 70 procent daalt.

Het is niet de eerste keer dat dit benadrukt wordt, maar social media worden steeds belangrijker voor (zoekmachine)marketing. De cijfers bewijzen dit: meer dan de helft van de Nederlanders was in 2007 actief op sociale netwerken.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Internet mateloos populair, maar televisie wint nog steeds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.