Internetbureaus terug op niveau van voor crisis

Geschatte leestijd: 2 minuten

De omzet en winst van internetbureaus zal in 2010 een groei kennen. Dit maakte de branchevereniging Platform Internet Bureaus Nederland (PIBN) bekend. De PIBN verwacht voor dit jaar een omzetgroei van 9 procent en een stijging van 38 procent voor de winstverwachting. Daarnaast wijst PIBN-directeur Jonas Nouwen op de groeiende importantie van online dienstverlening.

In 2009 daalde de omzet en winst van de internetbureaus nog. Dit jaar moet de branche weer terugkomen op het niveau van voor de crisis, en de voortekenen zijn gunstig. De financiële crisis is nog niet voorbij, maar de cijfers vertonen een stijgende lijn. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek onder de leden van de branchevereniging PIBN. In het onderzoek werden de internetbureaus gevraagd naar onder meer de financiële parameters van hun bedrijfsvoering, omzetcijfers en bruto en netto inkomen.

Omzet internetbureaus groeit

PIBN-directeur Jonas Nouwen: “In 2009 daalde de omzet van onze ledenbureaus met 3 procent, de winstgroei is toen met 9 procent afgenomen. In 2010 zien we ten opzichte van de voorgaande twee jaren een aanzienlijk groei qua omzet.”

Nouwen maakt wel een nuance: “De afgelopen twee jaar is er, ondanks de afname van de winstgroei, wel ook winst gemaakt. Voor de crisis zag je dubbele cijfers bij de winstmarges. In 2009 was dat niet meer zo, maar gemiddeld genomen werd er geen verlies gemaakt.” Zowel in 2008 als 2009 zetten de grote Nederlandse full service-internetbureaus ongeveer 400 miljoen euro om.

Onderzoek representatief voor markt internetbureaus

De PIBN heeft zo’n 50 leden, waaronder grote partijen als Lost Boys maar ook kleine bureaus. Nouwen: “Het uitgevoerde onderzoek geeft een representatieve of in ieder geval realistische indicatie van de markt: al onze leden doen mee.” De marktcijfers van 2009 waren conform de prognose van PIBN over dat jaar.

Online dienstverlening inmiddels onmisbaar

Nouwen benadrukt het belang van online dienstverlening in de huidige maatschappij. “Onze branche heeft het zwaar gehad, maar de echte harde terugval is uitgebleven. Ik denk dat de online dienstverlening die onze leden leveren, steeds meer een kernactiviteit wordt van (uiteenlopende) organisaties. Het is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Wij lijken sneller uit deze dip te komen dan andere branches. Grote merken kunnen niet meer zonder online dienstverlening, door de crisis heeft de switch naar online sneller plaatsgevonden.”

Originele bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.