Niels Bijvoet 25 augustus 2010 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 2 minuten

De omzet en winst van internetbureaus zal in 2010 een groei kennen. Dit maakte de branchevereniging Platform Internet Bureaus Nederland (PIBN) bekend. De PIBN verwacht voor dit jaar een omzetgroei van 9 procent en een stijging van 38 procent voor de winstverwachting. Daarnaast wijst PIBN-directeur Jonas Nouwen op de groeiende importantie van online dienstverlening.

In 2009 daalde de omzet en winst van de internetbureaus nog. Dit jaar moet de branche weer terugkomen op het niveau van voor de crisis, en de voortekenen zijn gunstig. De financiële crisis is nog niet voorbij, maar de cijfers vertonen een stijgende lijn. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek onder de leden van de branchevereniging PIBN. In het onderzoek werden de internetbureaus gevraagd naar onder meer de financiële parameters van hun bedrijfsvoering, omzetcijfers en bruto en netto inkomen.

Omzet internetbureaus groeit

PIBN-directeur Jonas Nouwen: “In 2009 daalde de omzet van onze ledenbureaus met 3 procent, de winstgroei is toen met 9 procent afgenomen. In 2010 zien we ten opzichte van de voorgaande twee jaren een aanzienlijk groei qua omzet.”

Nouwen maakt wel een nuance: “De afgelopen twee jaar is er, ondanks de afname van de winstgroei, wel ook winst gemaakt. Voor de crisis zag je dubbele cijfers bij de winstmarges. In 2009 was dat niet meer zo, maar gemiddeld genomen werd er geen verlies gemaakt.” Zowel in 2008 als 2009 zetten de grote Nederlandse full service-internetbureaus ongeveer 400 miljoen euro om.

Onderzoek representatief voor markt internetbureaus

De PIBN heeft zo’n 50 leden, waaronder grote partijen als Lost Boys maar ook kleine bureaus. Nouwen: “Het uitgevoerde onderzoek geeft een representatieve of in ieder geval realistische indicatie van de markt: al onze leden doen mee.” De marktcijfers van 2009 waren conform de prognose van PIBN over dat jaar.

Online dienstverlening inmiddels onmisbaar

Nouwen benadrukt het belang van online dienstverlening in de huidige maatschappij. “Onze branche heeft het zwaar gehad, maar de echte harde terugval is uitgebleven. Ik denk dat de online dienstverlening die onze leden leveren, steeds meer een kernactiviteit wordt van (uiteenlopende) organisaties. Het is niet meer weg te denken uit de maatschappij. Wij lijken sneller uit deze dip te komen dan andere branches. Grote merken kunnen niet meer zonder online dienstverlening, door de crisis heeft de switch naar online sneller plaatsgevonden.”

Originele bron: emerce.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Internetbureaus terug op niveau van voor crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.