Internetsnelheid Nederland op 3 na hoogst

De internetsnelheid in Nederland is behoorlijk hoog. Slechts Zweden, Japan en Zuid-Korea halen bestanden nog sneller binnen met hun internetverbinding. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek waarin werd gekeken hoe de internetsnelheid van de VS zich verhoudt tot de internetsnelheid in andere gebieden.


Nederland loopt wat betreft downloadsnelheid met 11 mbps ver voor op de Amerikanen, die met 5,1 mbps pas op de 28e plaats staan. Zuid-Korea heeft de hoogste downloadsnelheid met 20,4 mbps. Zie ook onderstaande afbeelding waar de internetsnelheid van Nederland en de andere landen te zien is.

Hoge internetsnelheid Nederland belangrijk nieuws
De hoge internetsnelheid in Nederland, zeker in combinatie met de langere tijd dat Nederlanders online zijn, biedt vele voordelen voor de online marketing. Nederlanders zijn bijvoorbeeld goed te bereiken met filmpjes, webapplicaties en andere grotere bestanden. Websites kunnen zwaarder draaien, al moet altijd uitgekeken worden in het geval van adverteren in Google dat de Quality Score door de laadtijd van de pagina geen gevaar loopt.

De hoge internetsnelheid van Nederland is in ieder geval opmerkelijk nieuws. Het is leuk om te zien hoe de natie van onbegrensde mogelijkheden wat betreft de internetsnelheid achterloopt op ons kleine Nederland.