Inzamelingsactie voor Stichting Voedsel Loket Almere

Wist je dat in 2021 bijna 7% van alle particuliere huishoudens in Nederland onder de armoedegrens leefde? En dat in 2020 221.000 minderjarige kinderen deel uitmaakten van een huishouden met een laag inkomen? Stichting Voedsel Loket Almere (VLA) zet zich in voor mensen in Almere die om verschillende redenen niet in staat zijn om financieel volledig op eigen benen te staan. En daar kunnen ze jouw hulp goed bij gebruiken.

Stichting VLA

Stichting VLA zet zich in voor de meer dan 45.000 mensen in Almere die onder de armoedegrens leven. Zo beheert VLA de supermarkt van Voedselbank Almere en zamelt het voedsel, levensmiddelen en kleding in. Ook ondersteunt VLA het Meubel- en WitgoedLoket Almere, dat huishoudelijke goederen verzorgt voor mensen die net een eigen woonruimte krijgen na een periode van dakloosheid.

“Helpen doen we samen”

Stichting VLA is altijd op zoek naar mensen die willen helpen: “Want helpen doen we samen”. Bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk in de Voedselbank Supermarkt of door te helpen bij een inzamelingsactie. Je kunt ook helpen door middel van een financiële bijdrage of door virtueel boodschappen te doen voor een ander via deze link. Of breng op eigen initiatief spullen langs bij Stichting VLA, op het adres De Steiger 122 in Almere. Ze zijn altijd op zoek naar kleding, voeding, levensmiddelen, meubels en witgoed.

Het goede voorbeeld

Bij Traffic Builders willen we graag het goede voorbeeld geven. We hebben de afgelopen weken een inzamelingsactie georganiseerd onder huurders van het WTC Almere. We hebben zoveel mogelijk kleding en levensmiddelen ingezameld, die we afgelopen woensdag hebben overhandigd aan Jan-Kees den Bakker van Stichting Voedsel Loket Almere.

Inzamelingsactie stichting VLA Groepsfoto inzamelingsactie Stichting VLA

Help jij Stichting VLA?

Draag jij een steentje bij? Dat kan op meerdere manieren. Zo kan je vrijwilligerswerk doen, een financiële bijdrage leveren via de website, of op eigen initiatief spullen langsbrengen bij Stichting VLA. Of pak het groter aan en organiseer een actie vanuit jouw organisatie. Want samen maak je nog altijd meer impact dan alleen. Meer informatie over het organiseren van een actie voor Stichting VLA? Neem contact op via info@vla-almere.nl of bel op 036-750 50 85.

Wil je graag helpen maar woon je niet in (de omgeving van) Almere? Neem dan eens een kijkje op de website van Voedselbank Nederland en vind een van de 172 aangesloten voedselbanken in jouw regio. Wat voor jou of jouw organisatie een klein gebaar lijkt, heeft een grote impact op het leven van een ander!