Wolter Tjeenk Willink 03 juli 2007 / Customer Experience Optimization
Leestijd: 2 minuten

Wat is de gemiddelde conversieratio op een website? Hoeveel bezoekers zijn er nodig om een conversie te genereren? Het zijn vragen die we veel gesteld krijgen door opdrachtgevers. Toch is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Er zijn simpelweg teveel factoren van invloed op de conversieratio van een website. En waarom zouden we genoegen nemen met een “marktgemiddelde” conversie?

Conversieverbetering
Elke website is anders. Honderden zo niet duizenden factoren zijn van invloed op de conversieratio. Variërend van de naamsbekendheid van het bedrijf of merk tot de grootte, kleur en stijl van het gekozen font. Wat tot een sterke conversieverbetering leidt voor de ene website kan slechts marginaal effect hebben op de andere website. En als een wijziging slechts een marginaal effect heeft, hoeft dat nog niet te betekenen dat de gewijzigde variabele an sich geen invloed heeft op conversie. Het kan evengoed betekenen dat de gekozen wijziging simpelweg geen invloed had. Een leuke discussie in dit kader is de post op Marketingfacts “Wat is de gemiddelde conversie voor een retail website?“.

Gemiddelde conversieratio
Opdrachtgevers die erop staan een percentage van me te horen, geef ik aan dat de gemiddelde site conversieratio zal variëren van 1 tot 3 procent. 9 van de 10 keer zie je dan aan de andere kant van de tafel een zucht van verlichting: “oh, dan is onze conversieratio wel voldoende”. Argghh. Zo’n opmerking suggereert stilstand, een bepaalde vorm van luiheid wellicht zelfs.

Conversie kan altijd beter
Conversieratio’s zijn nooit voldoende, kunnen altijd beter. Rust dus niet bij de gedachte dat de conversie van de eigen website “marktconform” is. Gebruik tools als de Google Website Optimizer om landingspagina’s te verbeteren, Google Analytics om tot 4 conversiedoelen op simpele websites te meten en geavanceerdere web analytics software als IndexTools om écht met web analytics aan de slag te gaan.

Stilstand is achteruitgang.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Is onze conversieratio voldoende?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/