Is uw zoekmachinestrategie nog up to date?

De ontwikkelingen op het gebied van zoekmachinemarketing volgen elkaar de laatste twee jaar in rap tempo op. Net nu de markt gewend is met de billen bloot te moeten omwille van 'accountability' (en terecht), volgen trends als social bookmarking of 'nieuwe toepassingen' van zoekmachinemarketing in bijvoorbeeld reputatiemanagement. Zoekmachinemarketing is zo dynamisch en er zijn zoveel aanbieders, dat opdrachtgevers door de bomen het bos niet meer dreigen te zien.

Bottom-line: quick & dirty is uit, structureel, marketinggedreven en resultaatgericht is in. Is uw zoekmachinestrategie nog up to date?

"Wanneer is een zoekmachinestrategie niet meer up to date?" of "wanneer zijn er op z'n minst verbeteringen mogelijk?", wellicht zijn dit betere vragen. Ze zijn in elk geval in duidelijkere taal te beantwoorden. Een paar hints naar aanleiding van het uitgebreidere artikel: "Is uw zoekmachinemarketingstrategie nog up to date?" over de kansen en mogelijkheden van zoekmachinemarketing anno 2007.

Als u niets meet na de click
Gelukkig voor het merendeel van ons een no-brainer, maar er zijn nog veel 'specialisten' die alleen lijken te sturen op topposities op nietszeggende keywords in combinatie met plaatsnamen als 'Stompetoren', zolang er opdrachtgevers zijn die niet beter weten. Meld u eens aan voor Google Analytics en meet conversies c.q. rendement!

Als u met link building nog steeds uitsluitend bedoeld het aanmelden bij startpagina's en dergelijke initatieven.
Waarom? Links vanaf dit soort pagina's zijn in de regel sterk in weging afgenomen, enkele uitzonderingen daargelaten. Mik dus liever op links vanaf portals en andere themarelevante en vooral contentrijike websites.

Als u van uw vindbaarheid afhankelijk bent van 'landing pages' van uw zoekmachine-optimalisatiebureau.
Afhankelijkheid van een leverancier is toch niet meer van deze tijd? Zeker niet als het één van de belangrijkste marketingkanalen betreft. Pak zoekmachine-optimalisatie liever structureel op: los het probleem op bij de wortel – vaak het content management systeem of in elk geval de bestaande webpagina's – en verzin geen workaround. Een workround kost namelijk geld terwijl het proleem niet opgelost wordt. We hebben het over zoekmachinestrategie, géén operationele quick fix!

Meer trends en ontwikkelingen als social bookmarking, TrustRank en search engine reputation management zijn te lezen in het artikel "Is uw zoekmachinemarketingstrategie nog up to date?".