Is uw zoekmachinestrategie nog up to date?

Geschatte leestijd: 2 minuten

De ontwikkelingen op het gebied van zoekmachinemarketing volgen elkaar de laatste twee jaar in rap tempo op. Net nu de markt gewend is met de billen bloot te moeten omwille van 'accountability' (en terecht), volgen trends als social bookmarking of 'nieuwe toepassingen' van zoekmachinemarketing in bijvoorbeeld reputatiemanagement. Zoekmachinemarketing is zo dynamisch en er zijn zoveel aanbieders, dat opdrachtgevers door de bomen het bos niet meer dreigen te zien.

Bottom-line: quick & dirty is uit, structureel, marketinggedreven en resultaatgericht is in. Is uw zoekmachinestrategie nog up to date?

"Wanneer is een zoekmachinestrategie niet meer up to date?" of "wanneer zijn er op z'n minst verbeteringen mogelijk?", wellicht zijn dit betere vragen. Ze zijn in elk geval in duidelijkere taal te beantwoorden. Een paar hints naar aanleiding van het uitgebreidere artikel: "Is uw zoekmachinemarketingstrategie nog up to date?" over de kansen en mogelijkheden van zoekmachinemarketing anno 2007.

Als u niets meet na de click
Gelukkig voor het merendeel van ons een no-brainer, maar er zijn nog veel 'specialisten' die alleen lijken te sturen op topposities op nietszeggende keywords in combinatie met plaatsnamen als 'Stompetoren', zolang er opdrachtgevers zijn die niet beter weten. Meld u eens aan voor Google Analytics en meet conversies c.q. rendement!

Als u met link building nog steeds uitsluitend bedoeld het aanmelden bij startpagina's en dergelijke initatieven.
Waarom? Links vanaf dit soort pagina's zijn in de regel sterk in weging afgenomen, enkele uitzonderingen daargelaten. Mik dus liever op links vanaf portals en andere themarelevante en vooral contentrijike websites.

Als u van uw vindbaarheid afhankelijk bent van 'landing pages' van uw zoekmachine-optimalisatiebureau.
Afhankelijkheid van een leverancier is toch niet meer van deze tijd? Zeker niet als het één van de belangrijkste marketingkanalen betreft. Pak zoekmachine-optimalisatie liever structureel op: los het probleem op bij de wortel – vaak het content management systeem of in elk geval de bestaande webpagina's – en verzin geen workaround. Een workround kost namelijk geld terwijl het proleem niet opgelost wordt. We hebben het over zoekmachinestrategie, géén operationele quick fix!

Meer trends en ontwikkelingen als social bookmarking, TrustRank en search engine reputation management zijn te lezen in het artikel "Is uw zoekmachinemarketingstrategie nog up to date?".

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.