Wolter Tjeenk Willink 12 juni 2007 / Zoekmachine Optimalisatie (SEO)
Leestijd: < 1 minuten

Google Mini Even een luchtig postje tussendoor, het is tenslotte buiten benauwd genoeg. Waarschijnlijk komt dit je bekend voor. Je schaft een product aan waar je eigenlijk niet op zit te wachten en krijgt er een veel leuker gratis product bij cadeau. Wie een Google Mini aanschaft ter waarde van $1995, krijgt in de US nu een gratis Pagerank 8 link cadeau!

Internationaal gaan er forse bedragen over en onder de toonbank voor backlinks van pagina’s met een hoge pagerank. Deze manier van manipuleren van zoekresultaten probeert Google tegenwoordig te bestraffen. In principe is een link vanaf de succesverhalen pagina van de Google Mini geen betaalde link. Je kunt er echter gerust vanuit gaan dat er Google Mini’s zijn aangeschaft met de intentie om deze PR8 backlink van Google te scoren.

Google Backlink in Nederland
De pagina met Nederlandse succesverhalen heeft uiteraard een lagere Pagerank (PR5). Mocht je zo’n ding nodig hebben, zorg dan in elk geval dat je een mooi (geoptimaliseerd) succesverhaal schrijft. Ook een PR5 backlink van Google kan geen kwaad. Mocht Google besluiten om de eigen richtlijnen te respecteren door een no-follow aan de links toe te voegen, dan kun je je Mini wellicht nog proberen door te verkopen… šŸ˜‰

Inspiratie voor deze post: Marketing Pilgrim

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Koop een PR8 link van Google en ontvang een gratis Google Mini
  Roberto
  16 Feb 2013
  9:15pm

  Ik heb een vraag ik zou graag losse backlinks kopen voor deze website >> alle advocaten. Is er nergens een plaats waar ik webmasters kan betalen voor een goede link op hun website? Gewoon 1 keer betalen voor 1 Link en dat mag dan best een aannemelijk bedrag zijn. En dan dat de link bijvoorbeeld een jaar actief is? Bestaat zo iets en zo ja wat is de url.

  Wolter Tjeenk Willink
  16 Feb 2013
  9:34pm

  Hi Roberto,
  Wat je vraagt heeft betrekking op een specifieke vorm van linkbuilding; de strategie wordt ook wel “Paid Links” genoemd. Op zich kan het wel, maar voorzichtigheid is wel geboden omdat Google e.a. zoekmachines betaalde linkvermeldingen niet zonder meer waarderen (in zowel de sociale als SEO context overigens).
  Idealiter worden backlinks opgebouwd op basis van goede, linkwaardige content die door derden wordt gewaardeerd en “beloond” met een linkverwijzing. Dat type links is ook het meest duurzaam, omdat deze relatief moeilijk te kopiĆ«ren zijn door de concurrentie. Een Paid Link ligt voor elke concurrent met een dikke portemonnee binnen handbereik.
  Zoek liever websites (potentiĆ«le linkpartners) met goede, relevante content en relatief weinig tot geen (betaalde) linkverwijzingen naar derden. Ter illustratie: een Startpagina-link heeft per definitie minder waarde in termen van SEO / linkpopulariteit als een link op bijv. Wikipedia (als ultiem voorbeeld van een gewaardeerde, contentrijke site) of een toonaangevende website binnen – in jouw geval – specifiek de advocatuur.
  Houd er verder rekening mee dat ook de leeftijd van een link wordt meegewogen: hoe langer een linkverwijzing bestaat, des te waardevoller deze over het algemeen wordt geacht te zijn. Paid Links kennen dan ook als nadeel dat wanneer ze daadwerkelijk een bijdrage lijken te leveren aan je ranking, je wel min of meer genoodzaakt bent om te blijven betalen voor die link omdat deze anders op den duur zal worden verwijderd zodra je afspraken met de linkpartner verlopen.
  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REANĀ® en het REANĀ® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REANĀ®-model en REANĀ®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: ā€œhet werkā€). Het kopiĆ«ren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naarĀ www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciĆ«le doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatieĀ https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/