Koop een PR8 link van Google en ontvang een gratis Google Mini

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google Mini Even een luchtig postje tussendoor, het is tenslotte buiten benauwd genoeg. Waarschijnlijk komt dit je bekend voor. Je schaft een product aan waar je eigenlijk niet op zit te wachten en krijgt er een veel leuker gratis product bij cadeau. Wie een Google Mini aanschaft ter waarde van $1995, krijgt in de US nu een gratis Pagerank 8 link cadeau!

Internationaal gaan er forse bedragen over en onder de toonbank voor backlinks van pagina’s met een hoge pagerank. Deze manier van manipuleren van zoekresultaten probeert Google tegenwoordig te bestraffen. In principe is een link vanaf de succesverhalen pagina van de Google Mini geen betaalde link. Je kunt er echter gerust vanuit gaan dat er Google Mini’s zijn aangeschaft met de intentie om deze PR8 backlink van Google te scoren.

Google Backlink in Nederland
De pagina met Nederlandse succesverhalen heeft uiteraard een lagere Pagerank (PR5). Mocht je zo’n ding nodig hebben, zorg dan in elk geval dat je een mooi (geoptimaliseerd) succesverhaal schrijft. Ook een PR5 backlink van Google kan geen kwaad. Mocht Google besluiten om de eigen richtlijnen te respecteren door een no-follow aan de links toe te voegen, dan kun je je Mini wellicht nog proberen door te verkopen… 😉

Inspiratie voor deze post: Marketing Pilgrim


2 reacties op “Koop een PR8 link van Google en ontvang een gratis Google Mini”

 1. Ik heb een vraag ik zou graag losse backlinks kopen voor deze website >> alle advocaten. Is er nergens een plaats waar ik webmasters kan betalen voor een goede link op hun website? Gewoon 1 keer betalen voor 1 Link en dat mag dan best een aannemelijk bedrag zijn. En dan dat de link bijvoorbeeld een jaar actief is? Bestaat zo iets en zo ja wat is de url.

 2. Hi Roberto,

  Wat je vraagt heeft betrekking op een specifieke vorm van linkbuilding; de strategie wordt ook wel “Paid Links” genoemd. Op zich kan het wel, maar voorzichtigheid is wel geboden omdat Google e.a. zoekmachines betaalde linkvermeldingen niet zonder meer waarderen (in zowel de sociale als SEO context overigens).

  Idealiter worden backlinks opgebouwd op basis van goede, linkwaardige content die door derden wordt gewaardeerd en “beloond” met een linkverwijzing. Dat type links is ook het meest duurzaam, omdat deze relatief moeilijk te kopiëren zijn door de concurrentie. Een Paid Link ligt voor elke concurrent met een dikke portemonnee binnen handbereik.

  Zoek liever websites (potentiële linkpartners) met goede, relevante content en relatief weinig tot geen (betaalde) linkverwijzingen naar derden. Ter illustratie: een Startpagina-link heeft per definitie minder waarde in termen van SEO / linkpopulariteit als een link op bijv. Wikipedia (als ultiem voorbeeld van een gewaardeerde, contentrijke site) of een toonaangevende website binnen – in jouw geval – specifiek de advocatuur.

  Houd er verder rekening mee dat ook de leeftijd van een link wordt meegewogen: hoe langer een linkverwijzing bestaat, des te waardevoller deze over het algemeen wordt geacht te zijn. Paid Links kennen dan ook als nadeel dat wanneer ze daadwerkelijk een bijdrage lijken te leveren aan je ranking, je wel min of meer genoodzaakt bent om te blijven betalen voor die link omdat deze anders op den duur zal worden verwijderd zodra je afspraken met de linkpartner verlopen.

  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.