Marek 04 maart 2009 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: < 1 minuten

Microsoft test momenteel met een nieuwe zoekmachine: Kumo. Kumo gaat net als Cuil een aanval op Google doen. Wat Live Search maar niet lijkt te kunnen bewerkstelligen, moet Kumo nu wel gaan doen: Google van de eerste plaats stoten. Kumo bevindt zich momenteel overigens nog in de testfase, zo meldt Microsoft.


Microsoft toch zonder Yahoo! verder
Microsoft gaat met Kumo toch zonder Yahoo! de zoekmachinemarkt op. De softwaregigant had eerder al aangegeven om desnoods zonder de noodlijdende zoekmahine verder te gaan als er geen goede deal tussen beide partijen zou komen. Microsoft lijkt zich met Kumo aan haar woord gehouden te hebben.

Wat is er bijzonder aan Kumo?
Kumo heeft volgens Microsoft iets interessants. Waar Cuil het van een revolutionaire lay-out (die inmiddels weer gewijzigd is) moest hebben, moet Kumo echt gebruiksvriendelijker worden. Zo schijnt de zoekmachine hele zinnen te kunnen begrijpen en de relatie tussen ingevoerde woorden te kunnen zien. Als dit echt werkt, zou Kumo verder moeten kunnen komen dan het stadium van eendagsvlieg waar Cuil nog steeds in lijkt te blijven hangen.

Met Kumo heeft Microsoft een flinke klus voor de boeg. Momenteel staat Google in de zoekmachinemarkt nog steeds op de eerste plaats met 60 procent. Yahoo! pakt 21 procent en Live Search van Microsoft blijft nu nog hangen op 8,5 procent.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Kumo van Microsoft: Google krijgt er wéér een concurrent bij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/