Lampje in Google Adsense bij 'Featured Ads'

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google Adsense experimenteert met een nieuwe lay-out voor zogenaamde ‘Featured Ads’. Binnen het contentnetwerk komt er nu rechts naast de advertentie soms een lampje te staan. Het lampje vervangt het sterretje, dat eind vorig jaar werd geïntroduceerd.

Het principe van Featured Ads is, dat een lampje aangeeft dat je te maken hebt met een zeer goed presterende advertentie. Ten opzichte van wat precies is nog niet helemaal duidelijk, daarover laat Google weinig los.

Google zegt hier zelf het volgende over:

We are currently running a limited test in which a small number of users are seeing ads that are marked with a yellow light bulb based on signals related to quality and relevance. This experiment is part of our ongoing efforts to help users find what they’re looking for, and we’re closely monitoring feedback.

Featured Ad: kwaliteit en relevantie

Kwaliteit en relevantie van de ad zijn dus bepalend, en het is dus een goed teken (voor consumenten en adverteerders) als dit lampje bij een advertentie verschijnt. Als je met je muis over zo’n lampje gaat, verschijnt de tekst ‘Aanbevolen advertentie’. Het lampje is echter op dit moment nog niet expliciet aan te vragen, als dat al mogelijk wordt. Niet iedere websurfer ziet het lampje verschijnen, wat erop duidt dat het vooralsnog nog om een test van Google Adsense gaat.

Bij een contextuele Adsense-campagne die Traffic Builders heeft opgezet voor VVV, zagen we deze week zo’n lampje verschijnen.

lampje_featured ads_vvv_google adsense campagne door traffic builders.jpg


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.