Niels Bijvoet 18 mei 2010 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

Google Adsense experimenteert met een nieuwe lay-out voor zogenaamde ‘Featured Ads’. Binnen het contentnetwerk komt er nu rechts naast de advertentie soms een lampje te staan. Het lampje vervangt het sterretje, dat eind vorig jaar werd geïntroduceerd.

Het principe van Featured Ads is, dat een lampje aangeeft dat je te maken hebt met een zeer goed presterende advertentie. Ten opzichte van wat precies is nog niet helemaal duidelijk, daarover laat Google weinig los.

Google zegt hier zelf het volgende over:

We are currently running a limited test in which a small number of users are seeing ads that are marked with a yellow light bulb based on signals related to quality and relevance. This experiment is part of our ongoing efforts to help users find what they’re looking for, and we’re closely monitoring feedback.

Featured Ad: kwaliteit en relevantie

Kwaliteit en relevantie van de ad zijn dus bepalend, en het is dus een goed teken (voor consumenten en adverteerders) als dit lampje bij een advertentie verschijnt. Als je met je muis over zo’n lampje gaat, verschijnt de tekst ‘Aanbevolen advertentie’. Het lampje is echter op dit moment nog niet expliciet aan te vragen, als dat al mogelijk wordt. Niet iedere websurfer ziet het lampje verschijnen, wat erop duidt dat het vooralsnog nog om een test van Google Adsense gaat.

Bij een contextuele Adsense-campagne die Traffic Builders heeft opgezet voor VVV, zagen we deze week zo’n lampje verschijnen.

lampje_featured ads_vvv_google adsense campagne door traffic builders.jpg

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Lampje in Google Adsense bij ‘Featured Ads’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/