Landingspagina Copy: ga voor Conversie én Quality Score

Geschatte leestijd: 2 minuten

Conversie en Quality Score: Ontwijk de Backhand!Copywriters die teksten voor landingspagina’s schrijven moeten naast conversie ook rekening houden met de Quality Score van advertentieprogramma’s. De Quality Score drukt namelijk de kosten per conversie. Streven naar conversie én Quality Score dus. Hoe pakken we dat aan?

SEO vs. Copywriting
Bij SEO Copywriting speelt nog wel eens de issue: doet de SEO de conversiekracht van de copywriting niet te kort? Monlog schreef eerder dat dit een non-issue is, omdat SEO op zich ook voor extra conversies zorgt. Het combineren van overtuigende copywriting en SEO moet zorgen voor de optimale conversiecocktail.

Landingspagina Copywriting
Landingspagina’s hoeven niet te ranken in zoekmachines, maar hebben wel invloed op de Quality Score van de verschillende zoekmachine-advertentieprogramma’s. Quality Score heeft vervolgens een positieve invloed op de conversie, omdat de kosten per klik door een hoge Quality Score dalen. Om de maximale conversie én de maximale Quality Score uit je landingspagina teksten te halen zijn er 2 tactieken.

Tactiek 1 – De Backhand
Een voor de hand liggende tactiek is om je landingspagina’s als SEO pagina’s te beschouwen. Onze ervaring: works like a charm. Punt is dat als je veel extra pagina’s moet schrijven, dit veel creativiteit en tijd vergt. Vaak sluiten je keywords/advertentieteksten lang niet aan op de conversiegerichte teksten op je landingspagina’s. Dat is nou juist waar het om gaat bij Quality Score.

Tactiek 2 – De Forehand
Soms is het daarom effectiever om om de voor de hand liggende backhand heen te lopen. De forehand in dit verhaal: Reserveer in het design van de landingspagina ruimte voor extra ‘Quality Score Content‘. Ter inspiratie: Get Landingpages. Met name voor omvangrijke campagnes is het handig om deze tactiek in je arsenaal te hebben.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.