Landingspagina Copy: ga voor Conversie én Quality Score

Conversie en Quality Score: Ontwijk de Backhand!Copywriters die teksten voor landingspagina’s schrijven moeten naast conversie ook rekening houden met de Quality Score van advertentieprogramma’s. De Quality Score drukt namelijk de kosten per conversie. Streven naar conversie én Quality Score dus. Hoe pakken we dat aan?

SEO vs. Copywriting
Bij SEO Copywriting speelt nog wel eens de issue: doet de SEO de conversiekracht van de copywriting niet te kort? Monlog schreef eerder dat dit een non-issue is, omdat SEO op zich ook voor extra conversies zorgt. Het combineren van overtuigende copywriting en SEO moet zorgen voor de optimale conversiecocktail.

Landingspagina Copywriting
Landingspagina’s hoeven niet te ranken in zoekmachines, maar hebben wel invloed op de Quality Score van de verschillende zoekmachine-advertentieprogramma’s. Quality Score heeft vervolgens een positieve invloed op de conversie, omdat de kosten per klik door een hoge Quality Score dalen. Om de maximale conversie én de maximale Quality Score uit je landingspagina teksten te halen zijn er 2 tactieken.

Tactiek 1 – De Backhand
Een voor de hand liggende tactiek is om je landingspagina’s als SEO pagina’s te beschouwen. Onze ervaring: works like a charm. Punt is dat als je veel extra pagina’s moet schrijven, dit veel creativiteit en tijd vergt. Vaak sluiten je keywords/advertentieteksten lang niet aan op de conversiegerichte teksten op je landingspagina’s. Dat is nou juist waar het om gaat bij Quality Score.

Tactiek 2 – De Forehand
Soms is het daarom effectiever om om de voor de hand liggende backhand heen te lopen. De forehand in dit verhaal: Reserveer in het design van de landingspagina ruimte voor extra ‘Quality Score Content‘. Ter inspiratie: Get Landingpages. Met name voor omvangrijke campagnes is het handig om deze tactiek in je arsenaal te hebben.