Lichte verschuiving marktaandelen zoekmachines VS

Comscore heeft gisteren nieuwe cijfers omtrent de marktaandelen van zoekmachines in de VS gepresenteerd. Opvallend is dat MSN ondanks het grof marketinggeweld in de VS niet heeft weten te profiteren van de marketingdollars. Ook Yahoo blijft achter. Zoekmachines Google en Ask Jeeves daarentegen hebben, zij het op geringe wijze, marktaandeel gewonnen.
Marktaandeel zoekmachines VS:
  • Google van 35,9% (Q1) naar 37,6% (Q2)
  • Yahoo van 31,2% (Q1) naar 30,4% (Q2)
  • MSN van 16,3% (Q1) naar 15,6% (Q2)
  • AOL van 9,1% (Q1) naar 9,2% (Q2)
  • Ask Jeeves van 5,3% (Q1) naar 6,1% (Q2)

Het onderzoek is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten dat per periode T bij de diverse zoekmachines wordt uitgevoerd. PageViews en bezoekersaantallen kunnen erg vertekenen omdat zoekmachines steeds meer andere tools lanceren om bezoek te genereren en bijvoorbeeld MSN bezoekers vanuit IE en Hotmail naar de zoekmachine leidt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail