Link Building via Directories is niet meer

DirectoriesHet ziet er naar uit dat Google een nieuwe move maakt in het Paid Links verhaal. Directories die handelen in betaalde links lijken de klos. Aviva Directory, Alive Directory, Elegant Directory en ten minste 50 andere directories ranken ineens een stuk minder (sommige niet eens meer op de eigen naam) in Google. De Pagerank die deze directories doorgeven wordt daarmee gedevalueerd. Link building via directories is niet meer.

Paid Links
Over paid links is de afgelopen maanden meer dan genoeg geschreven. Iedereen blijft druk discussiëren terwijl Google de knoop allang heeft doorgehakt. Links moet je verkrijgen met content die iets aan het internet toevoegd en niet door ervoor te betalen of door onderhandse dealtjes te sluiten. Het devalueren van paid link directories is daarin een logische volgende stap.

Google
Google zelf heeft nog geen officiële verklaring gedaan over het devalueren van directories. Maar waarom zouden ze. Het ligt allemaal op de bestraf-betaalde-links route. Wat je je wel kunt afvragen is wat Google van plan is met de Yahoo Directory en met DMOZ.

Nederland
In Nederland hebben we in plaats van directories voornamelijk startpagina’s. Ook hier heeft Google een mening over. Quote: “Tot slot willen we iedereen aanmoedigen om een paid link formulier in te vullen, wanneer je een startpagina tegenkomt die links koopt en verkoopt om daarmee zoekmachines te manipuleren”. Dank je je rankings momenteel voornamelijk aan betaalde links? Dan adviseer ik je om te starten met duurzamere link-building activiteiten. Binnenkort meer hierover @ TBlog.