Link Building via Directories is niet meer

Geschatte leestijd: 1 minuten

DirectoriesHet ziet er naar uit dat Google een nieuwe move maakt in het Paid Links verhaal. Directories die handelen in betaalde links lijken de klos. Aviva Directory, Alive Directory, Elegant Directory en ten minste 50 andere directories ranken ineens een stuk minder (sommige niet eens meer op de eigen naam) in Google. De Pagerank die deze directories doorgeven wordt daarmee gedevalueerd. Link building via directories is niet meer.

Paid Links
Over paid links is de afgelopen maanden meer dan genoeg geschreven. Iedereen blijft druk discussiëren terwijl Google de knoop allang heeft doorgehakt. Links moet je verkrijgen met content die iets aan het internet toevoegd en niet door ervoor te betalen of door onderhandse dealtjes te sluiten. Het devalueren van paid link directories is daarin een logische volgende stap.

Google
Google zelf heeft nog geen officiële verklaring gedaan over het devalueren van directories. Maar waarom zouden ze. Het ligt allemaal op de bestraf-betaalde-links route. Wat je je wel kunt afvragen is wat Google van plan is met de Yahoo Directory en met DMOZ.

Nederland
In Nederland hebben we in plaats van directories voornamelijk startpagina’s. Ook hier heeft Google een mening over. Quote: “Tot slot willen we iedereen aanmoedigen om een paid link formulier in te vullen, wanneer je een startpagina tegenkomt die links koopt en verkoopt om daarmee zoekmachines te manipuleren”. Dank je je rankings momenteel voornamelijk aan betaalde links? Dan adviseer ik je om te starten met duurzamere link-building activiteiten. Binnenkort meer hierover @ TBlog.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Meer interessante blogs over
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.