Local search engine ASK city gelanceerd

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Vandaag lanceert zoekmachine ASK.com een nieuwe Local Search functie genaamd ASK City, welke het huidige ASK Local zal vervangen. Local Search wordt veronderstelt ‘the next big thing’ te worden in zoekmachineland. Een groeimarkt waar na Google, Yahoo!, Microsoft en AOL nu ook zoekmachine ASK in stapt. ASK gaat met de local search engine ASK City in een aantal opzichten verder waar andere partijen zijn gebleven.

Local Search in cijfers 
Uit onderzoek van ComScore blijkt dat de Amerikaanse Local Search markt goed is voor 109 miljoen potentiële gebruikers. Er is echter nogal wat onduidelijkheid over dit aantal, omdat in het onderzoek geen rekening is gehouden met gebruikers die indirect gebruik maken van Local Search via andere websites. Dit heeft te maken met de definitie van Local Search volgens comScore. Hierover zegt men zelf: "the comScore definition of 'local search' doesn’t take into account the millions of users of many different categories of sites (e.g., classifieds, travel, newspapers, verticals) where online research leads to an offline transaction".

ASK Local
In het verleden had zoekmachine ASK al een lokaal zoeken functie genaamd ASK Local. Een simpele opzet waarin een kaartje werd getoond naast de zoekresultaten. De nieuwe opzet is zowel verbeterd in functionaliteit en gebruiksgemak, als in de beschikbare informatie. Zo haalt ASK City haar informatie nu uit een groter aantal bronnen.

ASK Local heeft nu een marktaandeel van 3% in Local Search volgens dezelfde comScore definitie. Ter vergelijking: Google is goed voor 29,8%, gevolgd door Yahoo! met 29.2%. ASK City combineert 4 categorieën: een bedrijfsgids (soort Gouden Gids), evenementen, films, en route informatie. Nieuw is tevens de koppeling met een routekaart.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.