Locatietargeting Google Adwords verbeterd

Geschatte leestijd: 1 minuten

Google heeft de mogelijkheden om binnen Google Adwords locatietargeting toe te passen verbeterd. Locatietargeting kan worden gebruikt om advertenties te tonen in specifiek geselecteerde plaatsen of steden, provincies, regio of ander geografisch gebied.

Naast een nieuwe interface heeft Google ook de locatietargeting mogelijkheden verbeterd. Belangrijkste wijziging is dat nu alle mogelijke combinaties van steden, provincies of anderssoortige geografische regio's kan worden geselecteerd. Zo kan een campagne nu worden getarget op specifieke Nederlandse regio's en een aantal grote Vlaamse steden. Ook is het mogelijk specifieke delen van een geografisch gebied uit te sluiten.

Nauwkeurigheid locatietargeting
Van locatietargeting wordt veronderstelt dat het tot 95% nauwkeurig is. in de praktijk echter blijkt dit nogal af te wijken in sommige gevallen. Zo zijn UPC/Chello klanten uit Almere volgens Google o.b.v. het IP-adres afkomstig uit Rotterdam, omdat daar het internetknooppunt ligt van waaruit de internetverbinding wordt opgezet. Eenzelfde knooppunt bevindt zich in Amersfoort, waar dan ook relatief veel bezoekers vandaan komen.

Locatietargetting Adwords

De aanpassingen zijn vorige week al doorgevoerd, maar werden vandaag pas aangekondigd in de nieuwsbrief van Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement