Locatietargeting Google Adwords verbeterd

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Google heeft de mogelijkheden om binnen Google Adwords locatietargeting toe te passen verbeterd. Locatietargeting kan worden gebruikt om advertenties te tonen in specifiek geselecteerde plaatsen of steden, provincies, regio of ander geografisch gebied.

Naast een nieuwe interface heeft Google ook de locatietargeting mogelijkheden verbeterd. Belangrijkste wijziging is dat nu alle mogelijke combinaties van steden, provincies of anderssoortige geografische regio's kan worden geselecteerd. Zo kan een campagne nu worden getarget op specifieke Nederlandse regio's en een aantal grote Vlaamse steden. Ook is het mogelijk specifieke delen van een geografisch gebied uit te sluiten.

Nauwkeurigheid locatietargeting
Van locatietargeting wordt veronderstelt dat het tot 95% nauwkeurig is. in de praktijk echter blijkt dit nogal af te wijken in sommige gevallen. Zo zijn UPC/Chello klanten uit Almere volgens Google o.b.v. het IP-adres afkomstig uit Rotterdam, omdat daar het internetknooppunt ligt van waaruit de internetverbinding wordt opgezet. Eenzelfde knooppunt bevindt zich in Amersfoort, waar dan ook relatief veel bezoekers vandaan komen.

Locatietargetting Adwords

De aanpassingen zijn vorige week al doorgevoerd, maar werden vandaag pas aangekondigd in de nieuwsbrief van Google.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.