Wolter Tjeenk Willink 10 december 2007
Leestijd: < 1 minuten

Google heeft de mogelijkheden om binnen Google Adwords locatietargeting toe te passen verbeterd. Locatietargeting kan worden gebruikt om advertenties te tonen in specifiek geselecteerde plaatsen of steden, provincies, regio of ander geografisch gebied.

Naast een nieuwe interface heeft Google ook de locatietargeting mogelijkheden verbeterd. Belangrijkste wijziging is dat nu alle mogelijke combinaties van steden, provincies of anderssoortige geografische regio's kan worden geselecteerd. Zo kan een campagne nu worden getarget op specifieke Nederlandse regio's en een aantal grote Vlaamse steden. Ook is het mogelijk specifieke delen van een geografisch gebied uit te sluiten.

Nauwkeurigheid locatietargeting
Van locatietargeting wordt veronderstelt dat het tot 95% nauwkeurig is. in de praktijk echter blijkt dit nogal af te wijken in sommige gevallen. Zo zijn UPC/Chello klanten uit Almere volgens Google o.b.v. het IP-adres afkomstig uit Rotterdam, omdat daar het internetknooppunt ligt van waaruit de internetverbinding wordt opgezet. Eenzelfde knooppunt bevindt zich in Amersfoort, waar dan ook relatief veel bezoekers vandaan komen.

Locatietargetting Adwords

De aanpassingen zijn vorige week al doorgevoerd, maar werden vandaag pas aangekondigd in de nieuwsbrief van Google.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Neem direct contact op

  Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

  Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

  Vul onderstaand formulier in