Maak je SEO content linkwaardig

Na een kortstondige blogfrequentie dip gaan we het vuur de komende weken weer op het TBlog gooien. Vandaag ga ik het hebben over de linkwaardigheid van SEO content. Eén van de vragen die je jezelf moet stellen bij het uitdenken van een (SEO) contentstrategie, is of de content die je wilt toevoegen interessant genoeg is om links van andere websites te genereren. En in hoeverre ben je eigenlijk zelf bereid om binnen je eigen website naar je SEO content te linken?

Interne linkwaardigheid van SEO Content
Het concept van linkwaardigheid is met name handig om te gebruiken wanneer je aan het brainstormen bent over waardevolle nieuwe content voor een website. Interne links spelen een belangrijk rol in het ranking proces van zoekmachines. Daarom moet de content die je overweegt toe te voegen aan je website in eerste plaats voldoende waarde vertegenwoordigen voor je bezoekers. De content moet zo belangrijk zijn dat je je bezoekers er graag (meerdere malen) op attendeert. Ter inspiratie: een kennisbank, een onderzoek, tools, nieuwe media (video, podcast), user generated content (reviews, wiki) of (!) een weblog. Creëer SEO content die in ieder geval op je interne linklove kan rekenen. Als de linkpopulariteit van je website, je on-page optimalisatie en je copy in orde is, dan kan dit al voldoende zijn voor het behalen van goede rankings.

Externe linkwaardigheid van SEO Content
Tijdens het brainstormen over waardevolle SEO content kun je ook alvast vooruit denken over de externe linkwaardigheid van de content. Als je SEO content je eigen interne links verdiend, dan misschien ook de links van anderen. Externe linkwaardigheid drukt zich uit in nieuwe link-building kansen (de mogelijkheid om binnen een nieuw topic links aan te vragen naar de nieuwe content binnen je website) en in de kans dat je content een viraal succes wordt. Dat laatste kun je stimuleren door iets te verzinnen waar andere websites (social media sites, nieuws sites, weblogs) gewillig mee aan de haal gaan. Is je linkbait aantrekkelijk genoeg, dan kun je rekenen op heel wat moeiteloze externe linklove en een gigaboost in je rankings.

Tot zover linkwaardigheid 1 on 1. Benieuwd of het woord linkwaardigheid ooit de van Dale of Wikipedia gaat halen. Linkwaardige post in elk geval, eh?