Marek 26 maart 2009
Leestijd: < 1 minuten

Google voelde de kredietcrisis al langer dichterbij komen. Nu de financiële situatie blijft verslechteren, moet ook het management van Google inleveren. Zo zal het management geen salarisverhoging hoeven verwachten van werkgever Google.


Google en de kredietcrisis: een korte geschiedenis
Zoekmachine-adverteren leek de kredietcrisis aan te kunnen, maar op de beurs voelde Google de financieel krappere tijden al. Aandelen Google daalden herhaaldelijk. Gepaste maatregelen werden genomen. Feestjes bij de zoekmachine werden maatschappelijk en economisch verantwoord. Ook Google zag de financiële bui hangen. Nu wordt, zoals het de maatschappelijk verantwoorde ondernemer betaamt, bij Google het management hierbij betrokken.

Management van Google houdt zelfde loon
Het management van Google verdient momenteel per jaar 450.000 dollar. Dat is in vergelijking met dergelijke posities bij andere grote zoekmachinebedrijven laag. Wel krijgen de heren als aanvulling bonussen (het afgelopen jaar ongeveer 3,5 miljoen euro). Als de aandelen van de zoekmachine zich herstellen, zal ook voor de managers een financieel betere priode aanbreken. Zij hebben namelijk voldoende opties en aandelen in Google.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

  Neem direct contact op

  Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

  Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

  Vul onderstaand formulier in