Marktaandeel Chinese zoekmachines stabiel

Geschatte leestijd: 1 minuten
Analysys International maakt in het onderzoek "Internet Search Engine Focus Report 2005" een diepgaande analyse bekend van de ontwikkelingen op het gebied van marktaandeel bij zoekmachines in China. In het 2e kwartaal van dit jaar was de markt als volgt verdeeld:

Baidu: 37%
Google: 23%
Yahoo! (en 3721): 21%

Verwacht wordt dat Baidu de sterkste speler zal blijven in de Chinese zoekmachine markt. Baidu beschikt over de meeste kennis van de lokale markt, en beschikt dankzij de beursgang ook voldoende financiele middelen. Toch wordt de komst van internationale zoekmachines als Google en Yahoo! gevreesd, ondanks het feit dat onlangs nog werd gerapporteerd dat Google marktaandeel in China verloor. Zodra hun strategie aanslaat in China, kunnen lokale spelers het zwaar krijgen, is de verwachting.
Bron: Newswire


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.