Marktaandeel Chinese zoekmachines stabiel

Geschatte leestijd: < 1 minuten
Analysys International maakt in het onderzoek "Internet Search Engine Focus Report 2005" een diepgaande analyse bekend van de ontwikkelingen op het gebied van marktaandeel bij zoekmachines in China. In het 2e kwartaal van dit jaar was de markt als volgt verdeeld:

Baidu: 37%
Google: 23%
Yahoo! (en 3721): 21%

Verwacht wordt dat Baidu de sterkste speler zal blijven in de Chinese zoekmachine markt. Baidu beschikt over de meeste kennis van de lokale markt, en beschikt dankzij de beursgang ook voldoende financiele middelen. Toch wordt de komst van internationale zoekmachines als Google en Yahoo! gevreesd, ondanks het feit dat onlangs nog werd gerapporteerd dat Google marktaandeel in China verloor. Zodra hun strategie aanslaat in China, kunnen lokale spelers het zwaar krijgen, is de verwachting.
Bron: Newswire


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.