Sem van der Klauw 25 januari 2019 / Traffic Builders nieuws
Leestijd: 3 minuten

We beginnen het jaar graag goed bij Traffic Builders. Dat deden we 15 januari niet alleen door onszelf uit te dagen maar ook enkele van onze opdrachtgevers. Onze eerste Masterclass van 2019 stond in het teken van Authority Building. Op de 31e etage van het WTC in Almere kregen de aanwezigen alle ins and outs mee over Authority Building en gaven we ze praktische tips om er zelf mee aan de slag te gaan.

Wat is Authority Building?

“Authority Building is het geheel aan activiteiten om relevante doelgroepen aan te zetten om jouw content te delen met hun netwerk met als doel het opbouwen van autoriteit.”

authority building masterclass plenaire sessie

Hoe zich dat precies vertaalt naar de pijlers strategie, creatie, distributie en monitoring legden product managers SEO en Content Marketing Lotte en Sem uit in de eerste plenaire sessie. Ze vertelden hoe Authority Building zich onderscheidt van ‘ouderwets’ linkbuilden. Belangrijk hierbij is dat het niet alleen gaat om het binnenhalen van links, maar dat je content produceert die het delen waard is. Dat kan op een heleboel manieren. Twee van die strategieën werden toegelicht in de daarop volgende sessies waar we aan de hand van praktijkcases meer de diepte in gingen.

Business Cases

Na de eerste sessie verdeelde de groep zich voor de tweede sessie. Deelnemers kregen te zien hoe Authority Building werkt aan de hand van twee praktijkvoorbeelden. De cases maakten de werkwijze voor twee tactieken concreet en lieten zien hoe je dit op effectieve wijze kan inzetten.

authority building masterclass ruimtes

In één van de sessies behandelden Lotte en Sem een case over content curatie. Het doel van de sessie was om deelnemers te inspireren om op een creatieve manier beschikbare data en content in te zetten voor Authority Building doeleinden. Waarom immers het wiel opnieuw uitvinden?

Sessie twee stond in het teken van Influencer Marketing. Brent en Meryl deelden een case waarbij Influencer Marketing verder ging dan KPI’s als bereik en engagement, maar ook bijdroeg aan de autoriteits- en SEO-doelen van de opdrachtgever.authority-building-masterclass-sessie-influencer-marketing

 

In de praktijk

Maar hoe kun je Authority Building inzetten voor jouw organisatie? In de het laatste middagdeel gingen we hiermee aan de slag. We daagden onze opdrachtgevers uit om na te denken over mogelijk Authority Building doelen en content die passend zou zijn voor hun doelgroep. Erg leuk dat de aanwezigen hun visie en ideeën wilden delen met ons en de andere aanwezigen!

Authority Building Masterclass sessie content curatie

Onze masterclasses in 2019

Na een hele middag kennis was het uiteraard tijd voor de borrel. We kijken terug op een zeer geslaagde eerste Masterclass en willen alle deelnemers bedanken voor hun komst en inzet. Later dit jaar zullen er meer masterclasses worden gegeven, die iedere keer in het teken zullen staan van een digital marketingtrend. Wil jij hier de volgende keer bij zijn en niks missen van Traffic Builders, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze social kanalen. We kijken uit naar je komst!

Mocht je de hand van dit blog vragen hebben over Authority Building, neem dan contact op met een van onze consultants. Ben je al een opdrachtgever, check het dan even bij jouw accountverantwoordelijke. Hij of zij zal ervoor zorgen dat je gekoppeld wordt aan de consultants die er alles van weten.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Masterclass Authority Building: recap op de eerste van velen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/