Marek 05 oktober 2009 / Display Advertising
Leestijd: < 1 minuten

De mediabestedingen in het eerste halfjaar van 2009 zijn bekendgemaakt door Nielsen. Over de hele linie is er een daling, ook in online advertising. Apart detail is wel, dat Google groeide, ondanks deze daling van bestedingen in online advertising.


Aan online advertising werd in het eerste halfjaar 2,5% minder besteed dan vorig jaar. Andere sectoren waren nog slechter af. Zo verloren kranten 25%, tv 12% en radio 15%. In totaal daalden de netto mediabestedingen met ruim 15%.

Voor de daling in mediabestedingen wordt de kredietcrisis genoemd. De relatief kleine daling van bestedingen in online advertising lijkt aan te tonen dat bedrijven de kosteneffectiviteit van zoekmachine-adverteren inzien.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Mediabestedingen krimpen, Online advertising krimpt, Google groeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Hidden
Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Social Media

REAN® en het REAN® logo zijn door Traffic Builders B.V. geregistreerde merken. Het REAN®-model en REAN®-framework zijn door Traffic Builders B.V. ontwikkelde en beschermde modellen (hierna te noemen: “het werk”). Het kopiëren, distribueren, vertonen en uitvoeren van het werk en afgeleide werken is toegestaan op voorwaarde van het vermelden van de oorspronkelijke auteur (Wolter Tjeenk Willink, Traffic Builders B.V., met hyperlinkverwijzing naar www.traffic-builders.com), doch uitsluitend voor niet-commerciële doeleinden en onder een identieke licentie, overeenkomstig de CC BY-NC-SA 3.0 NL licentie. Zie voor meer informatie https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/nl/