Wolter Tjeenk Willink 10 juli 2008 / Zoekmachine Adverteren (SEA)
Leestijd: < 1 minuten

De populariteit van keywords als zoekopdracht – het zoekvolume – was altijd zeer moeilijk in te schatten als niet-Adwords adverteerder. Maar Google’s keyword tool, het zogeheten “Hulpprogramma voor Zoekwoorden”, is nu vernieuwd. In plaats van een indicatie van het zoekvolume per trefwoord toont de keyword tool een schatting van het zoekvolume in absolute aantallen per keyword.

De aanpassingen aan Google’s Hulpprogramma voor Zoekwoorden zijn een lang gekoesterde wens van menig Google Adwords adverteerder en zoekmachinemarketing bureau. het zoekvolume van keywords of keyphrases was voorheen zeer moeilijk in te schatten doordat de tool van Google uitsluitend een indicatie van het zoekvolume gaf middels een indicatiebalkje. het was volstrekt onmogelijk om hieruit absolute aantallen zoekopdrachten per trefwoord te herleiden. Dit maakte het lastig zo niet vrijwel onmogelijk om voorafgaand aan de start van een zoekmachinemarketing traject een inschatting te maken van het zoekpotentieel van trefwoorden.

Zoekvolume
Populariteit van zoekwoorden achterhalen is nu dus wel mogelijk. Bij het ingeven van een zoekwoord in de tool wordt het zoekvolume getoond rekening houdende met land- en taalinstellingen. Van het zoekvolume per zoekwoord is zowel het gemiddeld zoekvolume over de afgelopen 12 maanden als het zoekvolume over de voorliggende maand weergegeven.

Google’s Hulpprogramma voor Zoekwoorden is gratis te gebruiken, ook als niet-Adwords adverteerder.

bron: Google

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Hulpprogramma voor Zoekwoorden: meer inzicht in zoekvolume van keywords

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.