Hulpprogramma voor Zoekwoorden: meer inzicht in zoekvolume van keywords

Geschatte leestijd: < 1 minuten

De populariteit van keywords als zoekopdracht – het zoekvolume – was altijd zeer moeilijk in te schatten als niet-Adwords adverteerder. Maar Google’s keyword tool, het zogeheten “Hulpprogramma voor Zoekwoorden”, is nu vernieuwd. In plaats van een indicatie van het zoekvolume per trefwoord toont de keyword tool een schatting van het zoekvolume in absolute aantallen per keyword.

De aanpassingen aan Google’s Hulpprogramma voor Zoekwoorden zijn een lang gekoesterde wens van menig Google Adwords adverteerder en zoekmachinemarketing bureau. het zoekvolume van keywords of keyphrases was voorheen zeer moeilijk in te schatten doordat de tool van Google uitsluitend een indicatie van het zoekvolume gaf middels een indicatiebalkje. het was volstrekt onmogelijk om hieruit absolute aantallen zoekopdrachten per trefwoord te herleiden. Dit maakte het lastig zo niet vrijwel onmogelijk om voorafgaand aan de start van een zoekmachinemarketing traject een inschatting te maken van het zoekpotentieel van trefwoorden.

Zoekvolume
Populariteit van zoekwoorden achterhalen is nu dus wel mogelijk. Bij het ingeven van een zoekwoord in de tool wordt het zoekvolume getoond rekening houdende met land- en taalinstellingen. Van het zoekvolume per zoekwoord is zowel het gemiddeld zoekvolume over de afgelopen 12 maanden als het zoekvolume over de voorliggende maand weergegeven.

Google’s Hulpprogramma voor Zoekwoorden is gratis te gebruiken, ook als niet-Adwords adverteerder.

bron: Google


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.