Merkcommunicatie en goed nieuws tijdens Corona – Week 13

Ook deze week hebben we net als vorige week de mooiste, meest creatieve en leukste initiatieven verzameld. Daar waar vorige week veel merken nog stil waren en zochten naar een manier om hun merkcommunicatie op orde te krijgen in crisistijd, zie je deze week dat de teugels iets meer vieren. Merken durven een statement te maken, met name in het kader van social distancing. Hierbij de top-10 op het gebied van merkcommunicatie en marketing in tijden van corona.

1. Anderhalve meter afstand

De maatregelen zijn aangescherpt in Nederland sinds ons laatste blog. Ali B heeft samen met POKE en Judeska een liedje gemaakt over de afstand van anderhalf meter. Ali B heeft zich eerder uitgesproken naar de jongeren over het gevaar van Corona. Met deze grappige en aanstekelijke rap hopen ze dat het jongeren aanspoort om zich aan de richtlijnen van de overheid en het RIVM te houden. Als je wilt lachen en een dansje wilt doen, raden we je aan om deze clip te bekijken.
Een ander initiatief is de video van de Rijksoverheid.

2. BEAT Lockdown Cycling Survival Kit

Zoals op vele Instagram-accounts is te zien, zijn veel mensen veilig thuis (of op anderhalve meter afstand) aan het sporten. Voor deze fanatiekelingen is een speciale actie in het leven geroepen. Niet alleen wordt het gepromoot om thuis te sporten in verband met de veiligheid, maar het bevordert ook de (mentale) gezondheid van de thuiszitters.
Corona actie online marketing sport

Uiteraard deed Nike ook een duit in het zakje.

3. Burger King

Burger King, home of the Whopper.

Toen België aankondigde dat de restaurants gesloten moesten worden, besloot Burger King daar sterk op in te haken. Home of the Whopper is nu minder noodzakelijk dan de oproep om thuis te blijven.
Corona actie online marketing Burger King

4. Thuisblijvertjes

Bol.com komt met genoeg aanbevelingen voor de thuisblijvertjes. In de webshop vind je (digitale) boeken, audioboeken en voorleesvideo’s. BN’ers lezen boeken voor (elke dag nieuwe video’s) en er zijn genoeg keuzes om je kinderen even bezig te houden.

5. Disney Prinses voor speciale verjaardagsboodschappen

Deze Disney prinses, Rapunzel, maakt gratis video’s voor kinderen. Ook Rapunzel moet thuis blijven voor haar veiligheid, dus ze heeft ineens heel veel tijd over. Daarvoor heeft ze iets bedacht: ze maakt gratis video’s voor kinderen met een persoonlijke groet of boodschap. Er zijn genoeg kinderfeestjes en verjaardagen die nu niet door kunnen gaan. Dat is natuurlijk heel verdrietig voor de kids, maar een persoonlijke boodschap van een échte prinses maakt de dag natuurlijk wel goed!

6. Thuis in je ondergoed

Lekker thuis werken in je onderbroek? Dat zien ze toch niet op de video! Suit Supply heeft hier creatief op ingespeeld. Hoe zitten jullie erbij achter de laptop? ‘
Corona actie online marketing Suit Supply

7. Help de horeca

Vorige week werd het initiatief Help de Horeca in het leven geroepen. Het idee je koopt nu een waardebon en wisselt deze in zodra dit weer kan. Of je bestelt online en krijgt een restaurantmaaltijd aan huis, jouw keuze. De eerste week is dit een enorm succes geweest, zo is te zien aan de cijfers. Op naar nog meer successen voor de horeca. Hopelijk schuiven we snel aan in alle cafés en restaurants die Nederland rijk is.

8. Donald Duck tekenles

De makers van Donald Duck geven gratis tekenlessen waarbij je leert Donald Duck en zijn vriendjes te tekenen. Mooi om te zien dat er genoeg initiatieven zijn die kinderen (en volwassenen) helpen de verveling tegen te gaan. Zoek online bezigheden voor de kids, zodat je zelf een beetje rust hebt om te werken. Er zijn in ieder geval genoeg online initiatieven!

9. SEAT staat (ook) stil bij corona

alt=”Corona actie online marketing Seat” width=”300″ height=”300″ />Ook de automotive branche staat stil, dat merken we bij enkele van onze klanten. SEAT heeft ondanks dat een mooi bericht met de wereld gedeeld.
Corona actie online marketing Seat

10. Geen sport meer

De sport staat stil. Geen voetbal, geen EK en geen Olympische Spelen. Het NOS Sportjournaal wijkt uit naar items over schaken, een sport die het journaal normaal gesproken bijna nooit haalt. En de Amerikaanse sportzender ESPN zond afgelopen maandag 6 uur lang programma’s uit over puppies, het was immers international puppy day!
Hoe laat je zien wat de impact is van een wereld zonder sport? Sports Illustrated heeft met haar cover een duidelijk statement gemaakt, daar hoeven wij verder ook geen woorden meer aan vuil te maken, ijzersterk.

Corona actie online marketing Sports Illustrated

Tips voor volgende week?

Hopelijk heeft deze blog voor positiviteit en/of creativiteit in de huiskamer gezorgd. Volgende week kunnen jullie weer klaarzitten voor een nieuwe blog over online (marketing) tijdens Corona. Het is een gekke tijd, maar laten we met zijn allen de schouders eronder zetten. Zorg goed voor jezelf en elkaar! Anderhalve meter afstand of nog beter: thuis blijven. Heb je aanvullingen of ideeën voor de lijst van volgende week? Laat het ons weten!