Merkcommunicatie en goed nieuws: week 16

Zoals elke week hier weer een blog met de positieve, creatieve en verrassende verhalen tijdens en omtrent corona. Ons doel is om ergens tijdens dit blog een smile op jullie gezicht te toveren, dus als onze magie (op gepaste afstand) werkt geef een reactie of deel dit bericht. Laat de magie beginnen…

Merkcommunicatie & corona week 15
Merkcommunicatie & corona week 14
Merkcommunicatie & corona week 13
Merkcommunicatie & corona week 12

1. De herkenbare “M”

McDonald’s is in sommige landen, waaronder Nederland, nog open voor afhaal of bezorging. Veel creatievelingen zijn aan de slag gegaan om van bekende logo’s een speciale social distancing-variant te maken. De ‘Gouden Bogen’ zijn er nog steeds, alleen zijn het nu wel twee losse bogen.

2. Aangepaste albumcovers

De bekendste albumcovers in tijden van social distancing. Altijd al afgevraagd hoe dat eruit zou zien? Nee? Dat maakt internethelden niks uit, die hebben het toch even mooi gefotoshopt.

3. Burger King

De grote fastfoodketens weten wel goed om te gaan met hun advertising in tijden van Corona. Burger King heeft The Quarantine Whopper gemaakt. Even terug naar de realiteit: thuis kun je ook gewoon een lekkere burger maken, toch? Niet promoten om te bestellen, maar promoten dat de mensen (veilig) thuis zijn.

4. Woonkamer festivals

De evenementenbranche heeft het zwaar te verduren en is druk bezig met de voorbereidingen van festivals die waarschijnlijk niet doorgaan (na 1 juli). Desalniettemin zorgen de meeste festivals wel voor een zonnetje in huis. Waar het festival niet door kan gaan, nemen ze wel een set op of draaien ze live voor in de woonkamer. Het is niet hetzelfde, maar het is nu wel de beste oplossing.

5. Headspace x Sesamstraat

Headspace is een van de populairste apps om je te helpen mediteren. Op dit moment zijn ze een samenwerking aangegaan met Sesamstraat. Zo leert Koekiemonster te mediteren. Misschien kunnen de kids op deze manier iets van Koekiemonster leren. Dat klink waarschijnlijk als muziek in de oren voor de thuiswerkende ouders.

6. Sesamstraat

Nee, ik kijk geen sesamstraat meer. Ze komen gewoon met goede initiatieven, vandaar de tweede keer in dezelfde lijst. Zo leren ze met filmpjes hoe je goed met corona omgaat: handen wassen, niezen en hoesten. De kinderen leren van de bekende Sesamstraat-figuren hoe ze gezond blijven.

7. Scouts: The Great Indoors

Scouts heeft op haar website verschillende activiteiten om met kinderen te doen. Zo hebben ze een spel waar je algemene objecten in huis verzamelt (pan, vergiet, kopje) waarbij iedereen vertelt wat ze weten over het object, waar je het voor gebruikt en daarna moet iedereen een andere functie voor het object verzinnen. Zo verbreed je de verbeelding van je kinderen en leer je ze out-of-the-box te denken. Een skill die ze zeker zal helpen in het leven. Misschien zien we jouw kinderen over tien jaar wel solliciteren?

8. Chiquita-bananen

Bananenmerk Chiquita heeft haar coverfoto op Facebook ook aangepast. Chiquita geeft aan dat de tweede banaan thuis zit vanwege social distancing. Wat denken jullie? Ik denk dat ze is opgegeten, maar dat Chiquita dit onverdraagbare nieuws niet wilt delen in deze bizarre tijd. Ik zeg: opsporing verzocht of Peter R. de Vries.

9. STAY HÖME

Ikea Israël heeft een andere creatieve manier van vertellen hoe je thuis moet blijven. Sommige mensen klagen over de onduidelijkheid van de Ikea-instructies, maar nu hebben ze het wel heel simpel gemaakt. Als je deze instructies niet snapt, snappen wij het ook niet meer. Snap jij het nog?

10. We can be together

Vodafone Italië heeft een mooie video gemaakt van mensen die thuiszitten en hoe belangrijk het is dat we met elkaar in verbinding blijven staan. De campagne met de slogan “Even when we can’t be close, we can be together” is bedoeld om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Tips voor volgende week?

We gaan weer het weekend in, hopelijk met een glimlach na het lezen van dit blog. Mocht dit niet genoeg zijn geweest, wil ik nog een laatste kans: het wordt dit weekend 17 graden! Zet je zonnebril op, vul het pierenbadje op het balkon of in de tuin en doe alsof je op vakantie bent. Ga raven in de woonkamer met een woonkamer festival of relax samen met de kids via Headspace. Genoeg leuke dingen te verzinnen, maar wel op gepaste afstand! Mochten jullie positieve verhalen rondom of tijdens Corona voorbij zien komen: delen wordt gewaardeerd!