'Merken op Facebook: weinig interactie en dialoog'

Merken op Facebook zijn vaak behoorlijk actief, maar het resulteert zelden in een echte (interactieve) dialoog met doelgroepen. De vijftien grootste Nederlandstalige merken op Facebook weten nog niet welke onderwerpen de meeste interactie opleveren bij hun volgers. Dat blijkt uit onderzoek van Social Embassy naar de inzet van content door merken op Facebook en de interactie met hun volgers.

Moeite met ‘volgende stap’

Uit het onderzoek blijkt, dat merken (met hun Facebook-bedrijvenpagina) wel volgers aan zich binden, maar daarna ‘houdt het op’. Ze hebben moeite met het zetten van de volgende stappen, zoals het aanjagen en voeden van een discussie. De onderwerpen die aangesneden worden, lijkt volgers doorgaans niet te raken of te triggeren.

Frequentie en actie = kans op interactie

Van de vijftien onderzochte merken, praten vier over onderwerpen die de fanbase aanspreken. De meeste interactie ontstaat bij acties en simpele vragen. Hoe regelmatiger de posts bovendien, hoe hoger de kans op interactie.

Daarnaast is, zelfs al worden er onderwerpen aangesneden die de volgers interessant vinden, sprake van een lage interactie. Maximaal is de interactie per post net onder de twee procent en een procent per bedrijf.

Tabel: Facebook & Interactie Top 15 Nederlandse Merken

facebook  interactie top 15 nederlandse merken.jpg

Veel volgers is geen garantie

De merken Hi en Actiecode.nl hebben het grootste aantal volgers. Dit staat echter niet garant voor meer interactie. Op het gebied van interactie scoren ze zelfs minder goed dan de andere dertien onderzochte merken.

Toverwoord = gratis?

Etos genereert van deze vijftien merken de meeste interactie met de postings op Facebook. Hier wordt voornamelijk content in de categorie acties geplaatst. In tegenstelling tot de andere merken gaat het hier om acties waarbij producten gratis worden weggeven.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen gewoon in jouw mailbox

Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een gedreven SEO Consultant, met extra aandacht voor content strategie, content marketing en mobile. Is in het weekend drummer in een toffe band.

Neem contact op met Niels
Blijf op de hoogte van

De laatste trends & ontwikkelingen

Mis geen blogartikel meer!

Ontvang onze blogartikelen per mail