'Merken op Facebook: weinig interactie en dialoog'

Geschatte leestijd: 2 minuten

Merken op Facebook zijn vaak behoorlijk actief, maar het resulteert zelden in een echte (interactieve) dialoog met doelgroepen. De vijftien grootste Nederlandstalige merken op Facebook weten nog niet welke onderwerpen de meeste interactie opleveren bij hun volgers. Dat blijkt uit onderzoek van Social Embassy naar de inzet van content door merken op Facebook en de interactie met hun volgers.

Moeite met ‘volgende stap’

Uit het onderzoek blijkt, dat merken (met hun Facebook-bedrijvenpagina) wel volgers aan zich binden, maar daarna ‘houdt het op’. Ze hebben moeite met het zetten van de volgende stappen, zoals het aanjagen en voeden van een discussie. De onderwerpen die aangesneden worden, lijkt volgers doorgaans niet te raken of te triggeren.

Frequentie en actie = kans op interactie

Van de vijftien onderzochte merken, praten vier over onderwerpen die de fanbase aanspreken. De meeste interactie ontstaat bij acties en simpele vragen. Hoe regelmatiger de posts bovendien, hoe hoger de kans op interactie.

Daarnaast is, zelfs al worden er onderwerpen aangesneden die de volgers interessant vinden, sprake van een lage interactie. Maximaal is de interactie per post net onder de twee procent en een procent per bedrijf.

Tabel: Facebook & Interactie Top 15 Nederlandse Merken

facebook  interactie top 15 nederlandse merken.jpg

Veel volgers is geen garantie

De merken Hi en Actiecode.nl hebben het grootste aantal volgers. Dit staat echter niet garant voor meer interactie. Op het gebied van interactie scoren ze zelfs minder goed dan de andere dertien onderzochte merken.

Toverwoord = gratis?

Etos genereert van deze vijftien merken de meeste interactie met de postings op Facebook. Hier wordt voornamelijk content in de categorie acties geplaatst. In tegenstelling tot de andere merken gaat het hier om acties waarbij producten gratis worden weggeven.

Bron: emerce.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Niels Bijvoet
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Niels

Niels is een bevlogen Content Marketing Strateeg, en maakte bij Traffic Builders eerder al veel kilometers als SEO Consultant en Copywriter. Met waardevolle content-oplossingen de juiste doelgroepen faciliteren in ‘hun ideale klantreis door de funnel’ staat bij hem centraal. Dat kan via een ROI-gedreven multi-channel contentstrategie inclusief creative concepting, maar net zo goed via een subtiele speldenprik op het juiste moment. Daag hem uit, dan doet hij dat met jou!

Neem contact op met Niels
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.