Niels Bijvoet 21 juli 2011 / Social Media Marketing
Leestijd: 2 minuten

Merken op Facebook zijn vaak behoorlijk actief, maar het resulteert zelden in een echte (interactieve) dialoog met doelgroepen. De vijftien grootste Nederlandstalige merken op Facebook weten nog niet welke onderwerpen de meeste interactie opleveren bij hun volgers. Dat blijkt uit onderzoek van Social Embassy naar de inzet van content door merken op Facebook en de interactie met hun volgers.

Moeite met ‘volgende stap’

Uit het onderzoek blijkt, dat merken (met hun Facebook-bedrijvenpagina) wel volgers aan zich binden, maar daarna ‘houdt het op’. Ze hebben moeite met het zetten van de volgende stappen, zoals het aanjagen en voeden van een discussie. De onderwerpen die aangesneden worden, lijkt volgers doorgaans niet te raken of te triggeren.

Frequentie en actie = kans op interactie

Van de vijftien onderzochte merken, praten vier over onderwerpen die de fanbase aanspreken. De meeste interactie ontstaat bij acties en simpele vragen. Hoe regelmatiger de posts bovendien, hoe hoger de kans op interactie.

Daarnaast is, zelfs al worden er onderwerpen aangesneden die de volgers interessant vinden, sprake van een lage interactie. Maximaal is de interactie per post net onder de twee procent en een procent per bedrijf.

Tabel: Facebook & Interactie Top 15 Nederlandse Merken

facebook  interactie top 15 nederlandse merken.jpg

Veel volgers is geen garantie

De merken Hi en Actiecode.nl hebben het grootste aantal volgers. Dit staat echter niet garant voor meer interactie. Op het gebied van interactie scoren ze zelfs minder goed dan de andere dertien onderzochte merken.

Toverwoord = gratis?

Etos genereert van deze vijftien merken de meeste interactie met de postings op Facebook. Hier wordt voornamelijk content in de categorie acties geplaatst. In tegenstelling tot de andere merken gaat het hier om acties waarbij producten gratis worden weggeven.

Bron: emerce.nl

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.