Merkwaarde Google volgens BrandZ top-100 als eerste meer dan $100 miljard

De merkwaarde van Google is volgens de BrandZ Top-100 meer dan 100 miljard dollar. Hiermee heeft Google een primeur. Nog nooit eerder was de merkwaarde van een bedrijf meer dan 100 miljard dollar.


Deze waarde beschrijft de merkwaarde van Google, dus niet de waarde van het bedrijf. Op de tweede plaats staat Microsoft met een merkwaarde van 76 miljard dollar en de derde plaats is voor Coca-Cola, dat een merkwaarde van 67 miljard dollar heeft. In de BrandZ Top-100 staat 1 Nederlands merk: ING weet met een merkwaarde van ruim 6,7 miljard dollar plaats 93 te bekleden.

Het is de vraag wat de merkwaarde van Google zal gaan doen onder invloed van de strijd die is losgebarsten na de Microsoft-Yahoo! deal. Ook de overname van On2 Technologies door Google zal waarschijnlijk nog niet meewegen in de vaststelling van de merkwaarde van Google. Deze lijst beschrijft, zoals eerder gesteld, niet wat de waarde van het bedrijf Google is. Wel weten we inmiddels dat Google 2,8 miljard dollar per maand aan zoekopdrachten binnenhaalt, dus ook met die waarde zal het wel goed zitten.