Microsoft biedt 30 miljard voor overname Yahoo

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Microsoft wil Yahoo overnemen. Vandaag maakte Microsoft bekend voor de overname van Yahoo 31 dollar per aandeel te hebben geboden. Dit is ca. 44,6 miljard dollar, oftewel bijna 30 miljard euro. Deze prijs ligt 62 procent boven de slotkoers van Yahoo op New York Stock Exchange op woensdag. Het bod zou voor de helft in contanten worden betaald, en voor de rest in aandelen.

Topman Steve Ballmer van Microsoft liet weten “veel respect te hebben voor Yahoo”. Volgens Ballmer zal een combinatie van de twee bedrijven zeer gunstig uitpakken voor consumenten en aandeelhouders. De overname zou jaarlijks een miljard dollar aan schaalvoordeel moeten opleveren, aldus Microsoft in een persbericht. Ook denken de Yahoo en Microsoft samen meer geld in de ontwikkeling van innovatieve diensten en producten te kunnen steken.

Concurrentie Google
Microsoft en Yahoo worstelen al jaren met Google als belangrijkste concurrent. Beide bedrijven willen hun inkomsten uit online advertenties vergroten, maar de zoekmachines Yahoo en Microsoft’ Live zien hun marktaandeel ver achterblijven bij dat van Google.

Aanvullende diensten
Yahoo beschikt, net als Microsoft, onder meer over een zoekmachine, een chatprogramma en een webmaildienst. De chatprogramma’s van Yahoo en Microsoft kunnen al met elkaar communiceren. Daarnaast is Yahoo eigenaar van de populaire fotosite Flickr en social bookmark site Del.icio.us. Ook heeft Yahoo een relatief sterke positie op mobiele telefoons.

Bron: NU.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.