Microsoft biedt 30 miljard voor overname Yahoo

Geschatte leestijd: 1 minuten

Microsoft wil Yahoo overnemen. Vandaag maakte Microsoft bekend voor de overname van Yahoo 31 dollar per aandeel te hebben geboden. Dit is ca. 44,6 miljard dollar, oftewel bijna 30 miljard euro. Deze prijs ligt 62 procent boven de slotkoers van Yahoo op New York Stock Exchange op woensdag. Het bod zou voor de helft in contanten worden betaald, en voor de rest in aandelen.

Topman Steve Ballmer van Microsoft liet weten “veel respect te hebben voor Yahoo”. Volgens Ballmer zal een combinatie van de twee bedrijven zeer gunstig uitpakken voor consumenten en aandeelhouders. De overname zou jaarlijks een miljard dollar aan schaalvoordeel moeten opleveren, aldus Microsoft in een persbericht. Ook denken de Yahoo en Microsoft samen meer geld in de ontwikkeling van innovatieve diensten en producten te kunnen steken.

Concurrentie Google
Microsoft en Yahoo worstelen al jaren met Google als belangrijkste concurrent. Beide bedrijven willen hun inkomsten uit online advertenties vergroten, maar de zoekmachines Yahoo en Microsoft’ Live zien hun marktaandeel ver achterblijven bij dat van Google.

Aanvullende diensten
Yahoo beschikt, net als Microsoft, onder meer over een zoekmachine, een chatprogramma en een webmaildienst. De chatprogramma’s van Yahoo en Microsoft kunnen al met elkaar communiceren. Daarnaast is Yahoo eigenaar van de populaire fotosite Flickr en social bookmark site Del.icio.us. Ook heeft Yahoo een relatief sterke positie op mobiele telefoons.

Bron: NU.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.