Microsoft biedt 30 miljard voor overname Yahoo

Microsoft wil Yahoo overnemen. Vandaag maakte Microsoft bekend voor de overname van Yahoo 31 dollar per aandeel te hebben geboden. Dit is ca. 44,6 miljard dollar, oftewel bijna 30 miljard euro. Deze prijs ligt 62 procent boven de slotkoers van Yahoo op New York Stock Exchange op woensdag. Het bod zou voor de helft in contanten worden betaald, en voor de rest in aandelen.

Topman Steve Ballmer van Microsoft liet weten “veel respect te hebben voor Yahoo”. Volgens Ballmer zal een combinatie van de twee bedrijven zeer gunstig uitpakken voor consumenten en aandeelhouders. De overname zou jaarlijks een miljard dollar aan schaalvoordeel moeten opleveren, aldus Microsoft in een persbericht. Ook denken de Yahoo en Microsoft samen meer geld in de ontwikkeling van innovatieve diensten en producten te kunnen steken.

Concurrentie Google
Microsoft en Yahoo worstelen al jaren met Google als belangrijkste concurrent. Beide bedrijven willen hun inkomsten uit online advertenties vergroten, maar de zoekmachines Yahoo en Microsoft’ Live zien hun marktaandeel ver achterblijven bij dat van Google.

Aanvullende diensten
Yahoo beschikt, net als Microsoft, onder meer over een zoekmachine, een chatprogramma en een webmaildienst. De chatprogramma’s van Yahoo en Microsoft kunnen al met elkaar communiceren. Daarnaast is Yahoo eigenaar van de populaire fotosite Flickr en social bookmark site Del.icio.us. Ook heeft Yahoo een relatief sterke positie op mobiele telefoons.

Bron: NU.nl