Microsoft en Yahoo? Google en Apple!

Geschatte leestijd: 2 minuten

Kijk, dat vind ik nou mooi. Terwijl ik alle nieuwsberichtjes over Microsoft en Yahoo voorbij zag komen dacht ik: waarom niet Google en Apple? En zojuist zie ik in mijn reader een blogpost van Owen Frager. Frager heeft nagedacht over het samenvoegen van twee van de sterkste merken ter wereld. Mocht Microsoft er ooit uitkomen met Yahoo, dan kan Google hard terugslaan door de krachten te bundelen met Apple.

De achterstand van Microsoft op Google begint op te lopen nadat het werd afgetroefd in de strijd om de search advertising deal met AOL en de recente overname van DoubleClick. Daarnaast ziet Microsoft Google de ene na de andere overname doen. Dankzij de overname van Tonic Systems (PowerPoint) en Marratech’s video conferencing software is de Google Office Suite inmiddels behoorlijk compleet. Om de positie in search te versterken schijnt Google in gesprek te zijn met vacature vertical SimplyHired. Omdat de online strategie van Microsoft met MSN en Live kracht te kort komt, ging het afgelopen week opnieuw om tafel met Yahoo over een mogelijke fusie/overname.

MicroHoo!
Om de voorsprong op Google op het gebied van display advertising te behouden, kocht Yahoo vorige week Right Media. Microsoft richtte zich vervolgens op 24/7 Real Media. Een fusie tussen Microsoft en Yahoo zou het bedrijf een gigantisch advertentie ‘powerhouse’ maken. Beide bedrijven beschikken daarnaast over grote groepen gebruikers en technologische power. Tel daar de kracht van Yahoo op het gebied van (social) media en web 2.0 bij op, dan lijkt de fusie een prima idee.

Voor Yahoo is de fusie echter minder interessant dan voor Microsoft. Yahoo rekent nog altijd op een stijging van de search advertising omzet dankzij het nieuwe advertentiesysteem Panama. Daarnaast kan je je afvragen in hoeverre de bedrijven, de merken (MSN, Live, Yahoo) en het personeel succesvol kunnen worden samengevoegd. Last but not least is het niet te verwachten dat Google blijft wachten totdat het wordt ingehaald door ‘MicroHoo!’.

GoogApple
Ook al staan de gesprekken tussen Microsoft en Yahoo inmiddels on hold, het blijft interessant om te speculeren. Hoe zou Google kunnen terugslaan als MicroHoo! toch een feit wordt? Owen Frager geeft een aantal hints:

“The Apple play pen at the Googleplex. Spotlight. iGoogle. Open source. The Intel chip. iPhone. Cingular. Google Earth WiFi Satellite over San Francisco. And the power behind the three-letter domain extended to Google users everywhere. Not to mention YouTube, AppleTV, Blake on American Idol, Al Gore and Ed Schmidt. Get it. Got it. Good.

Apple has paying customers, long term clients with proprietary tools, the only licensed Hollywood music and film collection and the tools in place to deliver it to a TV screen not a webpage. Every YouTube video comes from a MAC computer as does Hollywood production- they are a cult, a community. All Google has is finding new ways to place ads. Free video and lawsuits versus 1.99 by the billion. And through the Google access point, every Microsoft user is a prospect to see what they’ve been missing all these years- you’ll get your Mac, PC or any application from iGoogle and iPhone.”

Stuff to think about 🙂 Hoewel de gesprekken tussen Microsoft en Yahoo inmiddels weer stil liggen, blijft de kans dat Microsoft in 2007 een belangrijke strategische zet doet onverminderd groot. Voor dit moment zijn we in elk geval weer even bijgepraat over de ontwikkelingen rondom de grootste (internet) powerhouses. Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van search en traffic building? Bookmark dan het TBlog!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 17 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

Nieuwsbrieven
Email*
 
 
 
Nieuwsbrief
 
Blog
 
 

Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement