Microsoft neemt Aquantive over

Geschatte leestijd: < 1 minuten

Het antwoord van Microsoft is daar: Aquantive is overgenomen door Microsoft. Microsoft kon niet achterblijven op de advertentiemarkt. Eerder hadden namelijk de concurrenten Google en Yahoo! respectievelijk de advertentiebedrijven DoubleClick en Right Media overgenomen. Het wachten was op de reactie van Microsoft. Met de overname van Aquantive reageert Microsoft terug op de concurrenten.

Aquantive
Microsoft betaalt circa 6 miljard dollar voor het advertentiebedrijf Aquantive. Microsoft maakte dit afgelopen vrijdag bekend. Avenue A Razorfish valt ook onder de overname, Aquantive is namelijk eigenaar van dit online reclamebureau. Door deze overname verwacht Microsoft meer advertenties te kunnen verkopen op websites. Men kan nu ook betere advertentievormen ontwikkelen met Aquantive. Een goed voorbeeld hiervan zijn de interactieve televisiediensten waar Microsoft verwacht flink in te gaan scoren. Met de overname van Aquantive is de grootste overname van Microsoft een feit geworden. Aquantive was na DoubleClick het grootste advertentiebedrijf op de markt.

Advertentiemarkt
Sinds korte tijd is er een ware slag om de advertentiemarkt opgelaaid tussen de grote spelers op het internet. Google heeft voor 3,1 miljard dollar DoubleClick overgenomen, waarop Yahoo! voor een bedrag van 680 miljoen dollar Right Media overnam. De overname van Microsoft past in dit straatje, met een bedrag van 6 miljard dollar nemen zij dus nu Aquantive over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders. Daarnaast is hij mede-oprichter van ons ‘zusje’ Traffic Builders People, specialist in werving & selectie, interim-bemiddeling en detachering binnen het digitale werkveld. Met bijna 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest toonaangevende digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Daarnaast is hij oud-voorzitter van de IAB Taskforce Search, bestuurslid van de profgroep Digital Analytics van de MOA en lid van de Raad van Advies van eerste divisieclub Almere City FC.

Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Wil je graag weten wat Traffic Builders voor je kan betekenen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Ontvang onze blogartikelen per mail

Ook voorop blijven lopen?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.