Microsoft neemt Aquantive over

Geschatte leestijd: 1 minuten

Het antwoord van Microsoft is daar: Aquantive is overgenomen door Microsoft. Microsoft kon niet achterblijven op de advertentiemarkt. Eerder hadden namelijk de concurrenten Google en Yahoo! respectievelijk de advertentiebedrijven DoubleClick en Right Media overgenomen. Het wachten was op de reactie van Microsoft. Met de overname van Aquantive reageert Microsoft terug op de concurrenten.

Aquantive
Microsoft betaalt circa 6 miljard dollar voor het advertentiebedrijf Aquantive. Microsoft maakte dit afgelopen vrijdag bekend. Avenue A Razorfish valt ook onder de overname, Aquantive is namelijk eigenaar van dit online reclamebureau. Door deze overname verwacht Microsoft meer advertenties te kunnen verkopen op websites. Men kan nu ook betere advertentievormen ontwikkelen met Aquantive. Een goed voorbeeld hiervan zijn de interactieve televisiediensten waar Microsoft verwacht flink in te gaan scoren. Met de overname van Aquantive is de grootste overname van Microsoft een feit geworden. Aquantive was na DoubleClick het grootste advertentiebedrijf op de markt.

Advertentiemarkt
Sinds korte tijd is er een ware slag om de advertentiemarkt opgelaaid tussen de grote spelers op het internet. Google heeft voor 3,1 miljard dollar DoubleClick overgenomen, waarop Yahoo! voor een bedrag van 680 miljoen dollar Right Media overnam. De overname van Microsoft past in dit straatje, met een bedrag van 6 miljard dollar nemen zij dus nu Aquantive over.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen direct in jouw mailbox!

  • Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Wolter Tjeenk Willink
Wij geloven dat ons team uniek is

Maak kennis met Wolter

Wolter Tjeenk Willink is oprichter van Traffic Builders en mede-oprichter van ons recruitmentzusje Traffic Builders People. Met ruim 20 jaar ervaring in verschillende digital marketing expertisegebieden is hij één van de meest ervaren en digital marketing experts van Nederland en grondlegger van het REAN-model en framework. Wolter is als inspirator, sparringpartner en strateeg nog altijd betrokken bij de digital marketing strategie voor veel van onze opdrachtgevers.

Neem contact op met Wolter
Up to date blijven met Traffic Builders

Blogartikelen

Ook voorop blijven lopen?

Ontvang onze blogartikelen per mail

  • Traffic Builders verstuurt 1x per maand een nieuwsbrief. Hoe wij omgaan met je persoonsgegevens kun je lezen in het privacystatement

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.