Wolter Tjeenk Willink 19 mei 2007 / Digital Marketing Strategie
Leestijd: < 1 minuten

Het antwoord van Microsoft is daar: Aquantive is overgenomen door Microsoft. Microsoft kon niet achterblijven op de advertentiemarkt. Eerder hadden namelijk de concurrenten Google en Yahoo! respectievelijk de advertentiebedrijven DoubleClick en Right Media overgenomen. Het wachten was op de reactie van Microsoft. Met de overname van Aquantive reageert Microsoft terug op de concurrenten.

Aquantive
Microsoft betaalt circa 6 miljard dollar voor het advertentiebedrijf Aquantive. Microsoft maakte dit afgelopen vrijdag bekend. Avenue A Razorfish valt ook onder de overname, Aquantive is namelijk eigenaar van dit online reclamebureau. Door deze overname verwacht Microsoft meer advertenties te kunnen verkopen op websites. Men kan nu ook betere advertentievormen ontwikkelen met Aquantive. Een goed voorbeeld hiervan zijn de interactieve televisiediensten waar Microsoft verwacht flink in te gaan scoren. Met de overname van Aquantive is de grootste overname van Microsoft een feit geworden. Aquantive was na DoubleClick het grootste advertentiebedrijf op de markt.

Advertentiemarkt
Sinds korte tijd is er een ware slag om de advertentiemarkt opgelaaid tussen de grote spelers op het internet. Google heeft voor 3,1 miljard dollar DoubleClick overgenomen, waarop Yahoo! voor een bedrag van 680 miljoen dollar Right Media overnam. De overname van Microsoft past in dit straatje, met een bedrag van 6 miljard dollar nemen zij dus nu Aquantive over.

Samen in gesprek? Voeg mij toe op LinkedIn!

Deel dit bericht
No Thoughts on Microsoft neemt Aquantive over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Neem direct contact op

Weten wat Traffic Builders voor jou kan betekenen?

Ontdek onze awardwinning manier van werken en vul het contactformulier in.

Kennis maken? Neem contact op.

Je kunt je op elk moment afmelden en we gebruiken je gegevens alleen voor het gevraagde contact. Lees het privacystatement voor meer informatie.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.