Microsoft: overname Yahoo! snel of niet

Microsoft wil de overname van Yahoo! voor het eind van dit jaar geregeld hebben. De overname houdt Microsoft, Yahoo! en iedereen uit de zoekmachinebranche al bezig sinds 1 februari van dit jaar. Volgens Steve Ballmer van Microsoft zijn beide partijen gebaat bij een spoedige overname.

Yahoo! heeft veel problemen gehad sinds de eerste gesprekken met Microsoft over de overname. Zo daalden de aandelen van Yahoo! behoorlijk en vielen er massaontslagen bij het zoekmachinebedrijf. Hoewel eerder bekend werd dat Microsoft niet meer geïnteresseerd was in Yahoo!, lijkt er nu toch weer hoop te zijn voor een voorspoedige search-deal. Vorige week ontstond het gerucht dat Microsoft en Yahoo! weer over een overname in gesprek waren.

Microsoft is geen sterke speler in de markt van zoekmachines, maar hoopt dit door de overname van Yahoo! te worden. Ballmer heeft echter aangegeven dat ze dit, mochten de gesprekken over de overname van Yahoo! weer mislukken, desnoods zonder Yahoo! zullen realiseren. Voorlopig zijn we dus nog even niet af van de overnamesoap tussen Yahoo! en Microsoft